Autodesk Fusion 360 - kącik porad


piromarek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 15
Posty: 599
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#231

Post napisał: piromarek » 19 gru 2018, 08:57

Wiecie może jak puścić tekst po splajnie albo innej krzywej w szkicu F360 ?

Oczywiście znam sposoby na zrobienie tego w corelu lub innym imporcie albo po literce.
Chodzi mi o coś na kształt express tools w Acad.
Inna sprawa, że w AC LT też to jest problem.

pozdrawiam



Tagi:


dzikipl
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 15 lis 2016, 10:33
Lokalizacja: Warszawa

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#232

Post napisał: dzikipl » 10 lut 2019, 11:17

Czy macie jakieś dobre patenty na "rest machining" pomiędzy setupami?
Jedyny oficjalny to export tego co zostało po symulacji do stl, import i użycie jako materiału. Trochę pracochłonne gdy zmieniam pierwszą obróbkę a mam cztery ustawienia.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Posty: 11812
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#233

Post napisał: kamar » 10 lut 2019, 11:34

dzikipl pisze:
10 lut 2019, 11:17
. Trochę pracochłonne gdy zmieniam pierwszą obróbkę a mam cztery ustawienia.
Dosyć, dlatego w setupach używam "from solid" a naddatki i wyjazdy ustawiam płaszczyznami.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Posty: 11812
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#234

Post napisał: kamar » 02 mar 2019, 21:21

kamar pisze:
22 sie 2018, 14:36
Ale to że Fusion partaczy to niewątpliwie obciach :)
Odwołuję wszystko ! Nie wiem kiedy ale poprawili. DXF-y ze szkiców wchodzą mi na laser bezbłędnie.

Obrazek


cyna's
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 70
Rejestracja: 11 mar 2012, 12:26
Lokalizacja: Wieruszów/Łódzkie

Re:

#235

Post napisał: cyna's » 13 mar 2019, 06:39

kamar pisze:
23 lut 2016, 20:16
kamar pisze: Już prędzej można sie spodziewać na drut.
Jakby ktoś potrzebował to już mam :)
Jeśli aktualne to poproszę, zaczynam przygodę z drutem 8)


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Posty: 11812
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#236

Post napisał: kamar » 13 mar 2019, 06:56

Daj meila na pw bo tędy nie pójdzie.


cyna's
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 70
Rejestracja: 11 mar 2012, 12:26
Lokalizacja: Wieruszów/Łódzkie

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#237

Post napisał: cyna's » 15 mar 2019, 06:42

kamar pisze:
13 mar 2019, 06:56
Daj meila na pw bo tędy nie pójdzie.
Dzięki, mega ułatwia robotę. :)


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Posty: 11812
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#238

Post napisał: kamar » 15 mar 2019, 09:00

To pod postem jest taki przycisk :)


piromarek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 15
Posty: 599
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#239

Post napisał: piromarek » 15 mar 2019, 11:58

OK,
jak już tak pomagamy sobie ... :-)

Dzisiaj dostałem jakieś powiadomienie od F360 podczas uruchomienia, ale nie od rana od razu tylko powiedzmy tak po dziesiątej:
Unable to validate a security certificate. Many times this cane triggered by proxy servwe ... i tak dalej.

No i jestem offline.

Podpowiecie co się mogło stać i jak to naprawić ?
Mieliście coś podobnego ?


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Posty: 11812
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#240

Post napisał: kamar » 15 mar 2019, 12:02

Musisz coś mieć lokalnie z siecią. Rano się upominał o aktualizacje ale biega normalnie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”