Autodesk Fusion 360 - kącik porad


piromarek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 376
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#231

Post napisał: piromarek » 19 gru 2018, 08:57

Wiecie może jak puścić tekst po splajnie albo innej krzywej w szkicu F360 ?

Oczywiście znam sposoby na zrobienie tego w corelu lub innym imporcie albo po literce.
Chodzi mi o coś na kształt express tools w Acad.
Inna sprawa, że w AC LT też to jest problem.

pozdrawiam



Tagi:


dzikipl
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 15 lis 2016, 10:33
Lokalizacja: Warszawa

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#232

Post napisał: dzikipl » 10 lut 2019, 11:17

Czy macie jakieś dobre patenty na "rest machining" pomiędzy setupami?
Jedyny oficjalny to export tego co zostało po symulacji do stl, import i użycie jako materiału. Trochę pracochłonne gdy zmieniam pierwszą obróbkę a mam cztery ustawienia.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 50
Posty: 11381
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#233

Post napisał: kamar » 10 lut 2019, 11:34

dzikipl pisze:
10 lut 2019, 11:17
. Trochę pracochłonne gdy zmieniam pierwszą obróbkę a mam cztery ustawienia.
Dosyć, dlatego w setupach używam "from solid" a naddatki i wyjazdy ustawiam płaszczyznami.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”