Autodesk Fusion 360 - kącik porad


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#211

Post napisał: RobWan » 15 wrz 2018, 23:45

Darmowy F360 działa 30 dni.
Co będzie po tym okresie? jakieś ograniczenia? Czy całkiem przestanie działać?
Trochę mało te 30 dni na naukę.

Robert



Tagi:

Awatar użytkownika

freakolot
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 15
Posty: 63
Rejestracja: 20 lip 2009, 14:37
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#212

Post napisał: freakolot » 16 wrz 2018, 13:11

Ale na pewno rejestrowałeś się jako startup ? bo było i podejrzewam, że nadal jest za free...


Avalyah
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 959
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#213

Post napisał: Avalyah » 16 wrz 2018, 13:25

Przecież tam jest wszystko napisane. Przynajmniej 2-3 miesiące temu jak czytałem, to było tak -

statup/enthusiast licence - wybierasz taką opcję, podajesz dane odpowiednie i masz licencję na rok. Po roku, jeżeli nic się nie zmieniło możesz znowu wziąć licencję na tych samych zasadach.

https://knowledge.autodesk.com/support/ ... n-360.html

Awatar użytkownika

freakolot
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 15
Posty: 63
Rejestracja: 20 lip 2009, 14:37
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#214

Post napisał: freakolot » 16 wrz 2018, 14:31

pytanko tak może nie bezpośrednio z 360 związane... czy ktoś się bawił już Fusion Production ? Triala dają na 30 - ale co do ceny finalnie nic nie wiadomo. Rodzimi przedstawiciele Autodesku robią tylko wielkie oczy... nie ma, nie wiemy, może kiedyś :)
A fajny jest, QR kody na zleceniach produkcyjnych - skan telefonem z apką (póki co Android tylko) i wiadomo co i jak :) Polecam popatrzeć jak ktoś lubi takie :)


szatri
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 56
Rejestracja: 23 lut 2011, 15:12
Lokalizacja: Zamość

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#215

Post napisał: szatri » 16 wrz 2018, 20:58

Witam, czy może ktoś miał problem ze nie zmienia w gcodie narzędzi komendą tx m6 na kolejne operacje, ma wczytane narzędzie z pierwszej operacji t1 i nim chce robić cały program, dodam ze mam kolejne numery narzędzi w bibliotece nadane.


szatri
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 56
Rejestracja: 23 lut 2011, 15:12
Lokalizacja: Zamość

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#216

Post napisał: szatri » 17 wrz 2018, 22:18

numery w bibliotece były, ale w operacjach już nie były zaktualizowane, tu był szkopuł.


piromarek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 13
Posty: 511
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#217

Post napisał: piromarek » 25 wrz 2018, 07:21

Cześć.

Nigdy tego nie robiłem nigdzie.

Jak w F360 zrobić prezentację 3D ?
To znaczy obrazek w takim formacie jaki umożliwia, np. w internecie, oglądanie obiektów z każdej strony i w przybliżeniach.

To jest jakiś specjalny format ?
Czy opcja GIFa ?
Potrzebna dodatkowa przeglądarka czy widowsowe to rozpoznają ?

Wreszcie jak to zrobić w F360 ?
Widziałem, że może chyba to liczyć rendering. Ale trwa to bardzo długo i nie widziałem jak policzyć sobie lokalnie bez punktów.
Jest na to szybszy, lepszy sposób ?

pozdrawiam


Avalyah
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 959
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#218

Post napisał: Avalyah » 25 wrz 2018, 10:19

Z tego, co wiem, to jest tylko opcja turntable render, która wymaga użycia kredytów i pozwala na wykonanie maks 36 zdjęć dookoła przedmiotu. Nie da się zrobić płynnej animacji dookoła w środowisku render.

Być może da się w Animation (nie używałem tego modułu), ale tam zdaje się nie da się tego renderować, więc jakość nie ta sama - chyba, że to nie przeszkadza.


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 285
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#219

Post napisał: Tomasz_K » 25 wrz 2018, 16:21

Problem z Autodesk Fusion 360 jest taki że jak się im odechce to nie będzie licencji "Rocznych".
Starczy że pstrykną palcami i koniec.
Ciekawe jak wtedy otworzycie swoje projekty?
Mam nadzieję że regularnie zapisujecie sobie jako STEP ?
Tak na pocieszenie żeby chociaż bryła 3D została.

Pozdrawiam
Tomasz


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#220

Post napisał: RobWan » 25 wrz 2018, 16:28

Tomasz_K pisze:Problem z Autodesk Fusion 360 jest taki że jak się im odechce to nie będzie licencji "Rocznych".

A jakie masz na myśli, że będą? Na wieczność za ogromną kasę, czy jeszcze inaczej?
Raczej idzie to w stronę, że wszyscy będą robić tak jak teraz Autodesk.
Nie dostaniesz na własność. Tylko abonament.

Robert

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”