Widać gołym okiem. No jest to kawał wiertarki i mnie to zaskoczyło. Wydaje mi się, że w miejscu gdzie jest przykręcona kolumna z blatem roboczym. Pasowanie korpusu i kolumny jest dość ciasne, a sama kolumna zbyt masywna żeby się sama odginała.
Remont WS 15
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 20
Re: Remont WS 15
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 14
Kolejne pytanie z serii ws15
Dokrecajac nakrętke wrzeciona ,, ściąga " mi łożyska przez co kręcą się z zbyt dużym oporem. Zastanawiam się czy skręcić to z umiarem i zabezpieczyć czy zdystansować tak żeby bylo można dokręcic do oporu ?
Dokrecajac nakrętke wrzeciona ,, ściąga " mi łożyska przez co kręcą się z zbyt dużym oporem. Zastanawiam się czy skręcić to z umiarem i zabezpieczyć czy zdystansować tak żeby bylo można dokręcic do oporu ?
-
- Posty w temacie: 17
Po wymianie łożysk na nowe to normalne zjawisko. Łożyska muszą się ułożyć nie ściskaj na maksa, zrób to z umiarem wrazie czego zawsze możesz to skorygować po pewnym czasie.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 116
cross2900 pisze:Dokrecajac nakrętke wrzeciona ,, ściąga " mi łożyska przez co kręcą się z zbyt dużym oporem. Zastanawiam się czy skręcić to z umiarem i zabezpieczyć czy zdystansować tak żeby bylo można dokręcic do oporu ?
Dokręcasz z wyczuciem i zabezpieczasz nakrętkę
-
- Posty w temacie: 14
Ok dzięki dokręce tak zeby się to normalnie kręciło. Zmierzyłem wrzeciono w miejscu podparcia wewnętrznej bieżni jest opuszczone o jakieś 0,7mm przez to występuje ten efekt.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 28
Ma ktoś rysunek z wymiarami kół pasowych do ws 15, bo kupiłem surowe odlewy i chce je wytoczyć, ale nie znam wymiarów poszczególnych stopni.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Rysunek wykonany dawno temu na podstawie pomiarów. Nie mam możliwości jego sprawdzenia.maszynista1 pisze: ↑15 lis 2021, 19:04Ma ktoś rysunek z wymiarami kół pasowych do ws 15, bo kupiłem surowe odlewy i chce je wytoczyć, ale nie znam wymiarów poszczególnych stopni.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
Cześć,
pozwalam sobie podczepić się pod ten temat żeby nie zakładać nowego.
Czy moglibyście mi koledzy podpowiedzieć jak wybić uchwyt wiertarski z wrzeciona w WS-15?
Rozumiem, że w otwór z miejsca poniżej mam wbijać klin? Macie dorobiony klin czy robicie to jakimś innym narzędziem?

pozwalam sobie podczepić się pod ten temat żeby nie zakładać nowego.
Czy moglibyście mi koledzy podpowiedzieć jak wybić uchwyt wiertarski z wrzeciona w WS-15?
Rozumiem, że w otwór z miejsca poniżej mam wbijać klin? Macie dorobiony klin czy robicie to jakimś innym narzędziem?

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
It went with a welt, it was sitting tight, I had doubts if there has been any extra fastening, but it changed into pressed in.
Regards,
sell my lease car
Regards,
sell my lease car