Przecinarka plazmowa Parkside z Lidla
używał ktoś ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 19
Re: Przecinarka plazmowa Parkside z Lidla
Nie za bardzo rozumie dlaczego często pada pytanie o to czy jest HF czy go nie ma.LuiOpole pisze: ↑03 mar 2019, 11:06Czy ktoś kto już odpalał przecinarkę może powiedzieć czy ona ma zajarzanie bezstykowe?
W opisie się tym nie chwalą ale w instrukcji przy tabelce problem/rozwiązanie dwa razy mowa o układzie HF...
Na filimkach youtube widać jakby był , to jak to jest?
Nie mam teraz jak sprawdzić sam bo nie mam aktualnie kompresora, i też nie chce rozpakowywać bo zastanawiam się czy może nie oddać.....
edit
7ma minuta słychać bzyczenie przed odpaleniem.... to hf ?
Co to niby ma wspólnego z walorami użytkowymi ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 23
Według mojego doświadczenia jeśli długość przewodu powietrznego jest znaczna, to dostarczać je należy przewodem o średnicy wewnętrznej minimum ø10mm. Nawet jeśli ustawimy ciśnienie reduktora przy agregacie na żądane np 5 bar, to po zajarzeniu łuku ciśnienie na długim popularnym przewodzie o średnicy wewn. ø6mm może znacznie się obniżyć pogarszając cięcie, bo ma on małą przepustowość. (pamiętając, że na 10 metrach przewodu o średnicy wewnętrznej ø9mm następuje spadek ciśnienia o 0,6 bara).https://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/plazm ... 722_HU.pdf
Duty Cycle:
- 35 % at 40 A (25 °C)
- 20 % at 40 A (40 °C)
Raczej elektrozawór powietrza.7ma minuta słychać bzyczenie przed odpaleniem.... to hf ?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 12
Słaby ten cykl pracy.
No ale 6 stów.
Dodane 2 minuty 37 sekundy:
A wiemy ile litrów leci z tego palnika przy 5 barach ?
No ale 6 stów.
Dodane 2 minuty 37 sekundy:
A wiemy ile litrów leci z tego palnika przy 5 barach ?
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Może i słaby; tylko że prawdziwy, a nie wyssany z palca. Wszyscy wiedzą że szanująca się firma napisze moc faktyczną, a inna zawyży.
Zresztą przeciętny obywatel będzie używał przecinarki sporadycznie, w czasie majsterkowania, a nie w stoczni przy budowie statku
Zawsze można się czegoś doczepić. Ja jestem zadowolony, i śmiało mogę polecić osobą które się zastanawiają. Tym bardziej że zamierzam ciąć do 5mm.
Zegarmistrzowskiej precyzyji też nie potrzebuje, a ewentualne sople mogę oszlifować
Najważniejsze że jak potrzebuje koło o średnicy 500mm bądź inny element to jest czym wyciąć.
Zresztą przeciętny obywatel będzie używał przecinarki sporadycznie, w czasie majsterkowania, a nie w stoczni przy budowie statku
Zawsze można się czegoś doczepić. Ja jestem zadowolony, i śmiało mogę polecić osobą które się zastanawiają. Tym bardziej że zamierzam ciąć do 5mm.
Zegarmistrzowskiej precyzyji też nie potrzebuje, a ewentualne sople mogę oszlifować
Najważniejsze że jak potrzebuje koło o średnicy 500mm bądź inny element to jest czym wyciąć.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 12
Na pewno bardziej prawdopodobny niż np. niektóre chińskie Wat'y
.
Możesz powiedzieć jakiej sprężarki używałeś ? Głównie jaką ma wydajność w litrach na wyjściu, czyli z jaką prędkością napełnia agregat sprężarkowy butlę.
Patrzyłeś może, jak się zmienia ciśnienie na manometrze przy samej plazmie ? To znaczy, czy jak zaczyna pracować kompresor, czy jest w stanie dobijać do ciśnienia czy masz ciągły spadek ?

Możesz powiedzieć jakiej sprężarki używałeś ? Głównie jaką ma wydajność w litrach na wyjściu, czyli z jaką prędkością napełnia agregat sprężarkowy butlę.
Patrzyłeś może, jak się zmienia ciśnienie na manometrze przy samej plazmie ? To znaczy, czy jak zaczyna pracować kompresor, czy jest w stanie dobijać do ciśnienia czy masz ciągły spadek ?
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
W tym przedziale cenowym to naprawdę szanująca się firma, a elektronarzędzia mają 3 letnią gwarancję.
Uwierz miałem wiertarkę oraz myjkę ciśnieniową BOSCH i długo myślisz to pochodziło?
A PARKSIDE dwa razy tańszy i chodzi 2 razy dłużej.
Mam kompresor 100l i powiem Ci szczerze, że nie uruchomił się przy cięciu. Pracowałem przy ciśnieniu 4bar. Nie zauważyłem żeby przecinarka potrzebowała jakoś specjalnie powietrza.piromarek pisze: ↑04 mar 2019, 07:35Na pewno bardziej prawdopodobny niż np. niektóre chińskie Wat'y.