cnccad pisze:i to w samym środku jest THC
Fakt, wrzuciłem THC, na czas planowania rozmieszczenia oraz rozprowadzania zasilania, na środkową listwę, ale miałem zamiar przenieść go na sam dół (jest tam wolny din).cnccad pisze:Ale to THC jest chyba na sztukę. Nie widzę przewodów do niego.
Nie miałem jeszcze do czynienia z THC, więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi co do jego montażu i z góry dziękuje za pomoc

Panowie, takie info znalazłem w DTRce:jarenio pisze:musisz do niego doprowadzić wysokie napięcie o dużej częstotliwości
"Zasilacze Powermax65 i Powermax85 są dostępne z opcjonalnym instalowanym fabrycznie pięciopozycyjnym dzielnikiem
napięcia, który można bezpiecznie podłączyć bez użycia narzędzi. Wbudowany dzielnik napięcia zapewnia redukcję
napięcia łuku w stosunku 20:1, 21,1:1, 30:1, 40:1 oraz 50:1 (maksymalne napięcie wyjściowe 18 V). Opcjonalne
gniazdko z tyłu zasilacza zapewnia dostęp do zredukowanego napięcia łuku oraz do sygnału transferu łuku i aktywacji
plazmy."
...więc, może przewód z sygnałem nie bedzie aż tak siał

na razie niestety musze zainstalowac ten moduł co zakupiłem i z nim uruchomić maszynkę, w przyszłości zapewne przetestuję inne THC, aby wybrać najlepiej funkcjonujący do mojego zastosowania...cnccad pisze:Nasz kolega z forum kończy po woli nowe THC i może warto się wstrzymać jeszcze trochę
Ono będzie sterować od razu cyklem.
[ Dodano: 2012-10-16, 22:29 ]
Gdzie więc powinno umieścić się moduł THC ? W samym agregacie??? A do sterowania doprowadzić tylko sygnały z kontrolera wysokości (palnik za wysoko, palnik za nisko i potwierdzenie zajarzenia łuku głównego???jarenio pisze:kolanoreki, tak mi sie rzuciło w oczy... szafa pełna elektroniki to raczej liche miejsce na THC...
[ Dodano: 2012-10-16, 22:53 ]
Czy mógłby Kolega cnccad wyjaśnić różnice w działaniu tych dwóch THC??? O co chodzi w tym bezpośrednim sterowaniu cyklem????cnccad pisze: Nasz kolega z forum kończy po woli nowe THC i może warto się wstrzymać jeszcze trochę
Ono będzie sterować od razu cyklem.