Dzięki chłopaki za odzew ,
@FTW kurcze 600 PLN to zaporowo trochę , niestety oznaczenia nie znam, tokarki jeszcze nie mam więc z usprawnieniami to poczekam do kupna lub poszukam kogoś z tokarką w Krakowie

albo rzeczywiście kupić taką zakrętkę i przerobić lub dorobić uchwyt. To też jest opcja do rozważenia .
@RomanJ4 Te ze sprężyną są słabe , nadają się chyba tylko do małych drukarek 3d lub małych cnc do sklejki ale te na śruby już rozważę , pytanie czy brąz nie jest za miękki i czy za szybko się nie wyrobi ?
Dzięki za linki , oglądałem chyba wszystkie filmy tego autora ale jakoś zapomniałem żeby tam poszukać
W stole "X" jeszcze jakoś działa ta nakrętka , jest nacięcie i pęknięcia nie widziałem . Nawet udało mi się ten luz skasować .
@rdarek w sumie to jak uda się zrobić śrubę to można z niej zrobić gwintownik . Fajny link dzięki .
Ciągle wychodzi na to że brakuje mi tokarki

Już mi trochę ręce opadają z tą chinką , a pomyśleć że rozważałem zakup chińskiej tokarki . To już chyba objawy syndromu sztokholmskiego , kiedy ofiara czuje się związana z oprawcą

Jeszcze masa rzeczy nie zrobiona , bo geometrią nie można nazwać poprawienie klina . Podejrzewam , że gdy pomierzę wszytko jak koledzy to się załamię .