Maszynka wygląda jak nowa mimo że jej rocznik to 2014. Jutro około 14-15 będę już ją oglądał na żywo. Do tego czasu może ktoś coś napisze na co by zwrócił uwagę przy maszynie która wydaje się być uruchamiana od święta...
na zdjęciach wygląda nieźle, ale sprawdziłbym:reactor pisze:na co by zwrócił uwagę przy maszynie która wydaje się być uruchamiana od święta...
reactor pisze:Do tego czasu może ktoś coś napisze na co by zwrócił uwagę przy maszynie która wydaje się być uruchamiana od święta...
rc36 pisze: ↑24 maja 2021, 19:42Olej wymieniłem jakieś pół roku temu, wrzeciennik zalałem olejem Lan32, a do skrzynki posuwów i suportu nalałem Lan68.
Na razie olej we wrzecienniku i suporcie jest bardzo czysty, jedynie olej w skrzynce posuwów pociemniał, na tym nowym oleju tokarka przepracowała jakieś 200 godzin.
reactor pisze:Kupiłem praktycznie nową tokarkę za 10k + około 100kg gratis na miejscu osprzętu typu uchwyty Tokarskie, różne kły, uchwyty wiertarskie, poziomice maszynowe, czujniki zegarowe warte kolejne co najmniej 5k... W całości wartość oceniam na minimum 20k tak jak leży. Więc na taką MEGA okazję znalazło się miejsce.