TUE35 CNC ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Odboczka musi zostać, bo nie wyobrażam sobie silnika mniejszego od tokarki, który przy 20 obrotach na minutę miałby odpowiedni moment.
W tokarce oferowanej w okazjach na allegro, sprzedawca miał dodatkowy panel po rosyjsku.
Nie potrafię rozgryźć o co chodzi. Też miał CNC?

W tej właśnie oferowanej tokarce były sznureczki powkładane do rureczek, "piły olej" i kropelkowały na wybrane miejsca.
W tokarce oferowanej w okazjach na allegro, sprzedawca miał dodatkowy panel po rosyjsku.
Nie potrafię rozgryźć o co chodzi. Też miał CNC?

W tej właśnie oferowanej tokarce były sznureczki powkładane do rureczek, "piły olej" i kropelkowały na wybrane miejsca.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Stoi na nim napisane w kolejności od góry: "rejestr buforowy" i "kod liczby", oraz "włączony" , "wyłączony" jako oznaczenie pozycji przełaczników. Wygląda raczej na walizkową bombę jądrową niż sterownik do katiuszy
A tak poważnie to jakiś element sterowania cyfrowego, ale do czego to służyło to ciężko wyczuć...

A tak poważnie to jakiś element sterowania cyfrowego, ale do czego to służyło to ciężko wyczuć...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 114
Dzisiaj szukałem miejsca montażowego dla enkodera, oczywiście miejsc jest wiele ale najmniej uciążliwe na tyle wrzeciennika.
Chce jedna zębatkę (pod pasek) nagwintować i wkręcić z tyłu wrzeciona (średnica 55mm) jest ok 2.5cm gwintu, tu znalazłem kolo pod tapet lock. Problem jest z dobraniem kola dla enkodera (średnica osi 6mm) z racji tego ze większość kól które mi by odpowiadały (srenica zewnętrzną ok 70mm) maja otwór montażowy o średnicy 8mm, a dodam ze przełożenie chce zrobić 1:1 ktos ma jakies rozwiązanie?
W czwartek prawdopodobnie będę miał juz osadzone śruby
Chce jedna zębatkę (pod pasek) nagwintować i wkręcić z tyłu wrzeciona (średnica 55mm) jest ok 2.5cm gwintu, tu znalazłem kolo pod tapet lock. Problem jest z dobraniem kola dla enkodera (średnica osi 6mm) z racji tego ze większość kól które mi by odpowiadały (srenica zewnętrzną ok 70mm) maja otwór montażowy o średnicy 8mm, a dodam ze przełożenie chce zrobić 1:1 ktos ma jakies rozwiązanie?

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Tulejkę dotoczjarucki pisze:Dzisiaj szukałem miejsca montażowego dla enkodera, oczywiście miejsc jest wiele ale najmniej uciążliwe na tyle wrzeciennika.