Nowa generacja prostego THC - pomysł na :)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
dla testu
1. narysuj prostokąt i zadaj dość sporą prędkość cięcia
2. ustaw przesadnie duże rampy (małe przyspieszenia) żeby maszyna jeździła "mułowato"
3. start
4. zwróć uwagę, czy w narożnikach zauważalnie spada prędkość
5. sprawdź czy w narożnikach zaświeca się na CSMIO wyjście odpowiedzialne za DISABLE
1. narysuj prostokąt i zadaj dość sporą prędkość cięcia
2. ustaw przesadnie duże rampy (małe przyspieszenia) żeby maszyna jeździła "mułowato"
3. start
4. zwróć uwagę, czy w narożnikach zauważalnie spada prędkość
5. sprawdź czy w narożnikach zaświeca się na CSMIO wyjście odpowiedzialne za DISABLE
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46
Testy u nas dwóch idą pełną parą a ze tak skromnie zapytam - gdzie reszta co dostali?
Ja spróbuję uruchomić Disable w tym tygodniu bo jednak przydałoby sie przy malych otworach i narożnikach.
Co do samego działania THC to jestem zadowolony ale mam pytanie - nie dałoby się zrobić tak żeby działało jak SD i odcinalo oś Z od MACHa ale wysylalo też sygnały do Mach żeby 'REGULOWAL' a co za tym idzie wiedział gdzie jest prawdziwe 0 osi Z? Bo teraz jak powypala trochę i poreguluje to przy przejazdach na wysokości zadanej np 10mm on Z ma te 10 w zerze i ryje w elementy wystajace a do tego odpala przy blasze......
Ja spróbuję uruchomić Disable w tym tygodniu bo jednak przydałoby sie przy malych otworach i narożnikach.
Co do samego działania THC to jestem zadowolony ale mam pytanie - nie dałoby się zrobić tak żeby działało jak SD i odcinalo oś Z od MACHa ale wysylalo też sygnały do Mach żeby 'REGULOWAL' a co za tym idzie wiedział gdzie jest prawdziwe 0 osi Z? Bo teraz jak powypala trochę i poreguluje to przy przejazdach na wysokości zadanej np 10mm on Z ma te 10 w zerze i ryje w elementy wystajace a do tego odpala przy blasze......
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
brak pomysłu jak to zrobić...
co do gubienia pozycji - nie powinna występować jeśli będziesz przy każdej detekcji materiału zerował sobie zetkę na materiale.
[ Dodano: 2015-09-05, 23:12 ]
potrzebują jeszcze kilku dni
co do gubienia pozycji - nie powinna występować jeśli będziesz przy każdej detekcji materiału zerował sobie zetkę na materiale.
[ Dodano: 2015-09-05, 23:12 ]
Dajcie im szansę - to linuxowcysnajperman-s1 pisze:Testy u nas dwóch idą pełną parą a ze tak skromnie zapytam - gdzie reszta co dostali?

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2015, 23:17 przez prokopcio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46