Przeczytałem temat i nikt nie opisywał jak odwrócić kierunek osi i ustawić punkt zerowy w kicad, aby dxf eksportował się według potrzeb.
Więc chyba nadal nie rozumiesz czego dotyczyła moja odpowiedź.
Przeczytałem temat i nikt nie opisywał jak odwrócić kierunek osi i ustawić punkt zerowy w kicad, aby dxf eksportował się według potrzeb.
Pozycjonowanie to tylko niewielka niewygoda, problemem jest cała zakładana technologia. Jakiej grubości jest blaszka do przepalenia ?
Na wykonaniu płytek się nie znam więc zapytam co oferują alternatywne technologie ?
I jeszcze jedno - kolejność nieprawidłowa.
W niczym, to pliki svg tak dziwnie wyglądają jak pokazałem. Mój błąd. FlatCAM dla mnie był tu nowością i widzę, że może mi się czasem przydać.Daniu pisze: w czym jest problem
To chyba nie problem usunąć jeden element. Poza tym może być ich i 10 ale jak nie zaznaczysz ich do hatchowania to program je pominie. Można zaznaczyć tylko ścieżki, jeśli jest ich dużo to ramkę można wyciąć (ctrl+x) zaznaczyć cały obszar (ctrl+a), hatch i na koniec ramkę wkleić (ctrl+v). Ramka jak jej nie znakujemy to jest zbędna bez niej program wypali się w tym samym miejscu co z nią.pitsa pisze: ↑06 cze 2024, 11:12…
Tuxowi, po drodze do wykonania wypalenia wyskoczyła między innymi taka drobnostka, że robiąc te obrysy z opcją "Rysuj Ege.Cuts", robi się ramka ale podwójna (bo ramka jest polem) i ten jeden element trzeba usunąć, żeby do wypalenia nie szły ścieżki tylko obszar poza nimi.