jakie zainteresowanie jeśli można wiedzieć ?Link do aukcji jak na razie aukcja "poglądowa"
Teraz czas na mój projekt
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 75
- Kontakt:
Monitor jest integralną częścią sterownika
tak jak w przypadku przemysłowych
Pole robocze już wprowadzone
[ Dodano: 2007-08-06, 22:22 ]
Podzielnica już na maszynie
[ Dodano: 2007-08-26, 18:39 ]
Grawerka mosiądz:
obroty bliżej nie określone (czytaj - prędkość kosmiczna)
posuw 200
głębokość 0,5
nawiertak 1
Spostrzeżenia :
szybko głośno i ładnie

Pole robocze już wprowadzone
[ Dodano: 2007-08-06, 22:22 ]
Podzielnica już na maszynie

[ Dodano: 2007-08-26, 18:39 ]
Grawerka mosiądz:
obroty bliżej nie określone (czytaj - prędkość kosmiczna)

posuw 200

głębokość 0,5

nawiertak 1
Spostrzeżenia :
szybko głośno i ładnie

- Załączniki
-
- grawerka.JPG (47.73 KiB) Przejrzano 1535 razy
-
- napis.JPG (31.59 KiB) Przejrzano 1485 razy
-
- podzielnica2.JPG (33.28 KiB) Przejrzano 1576 razy
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Całkiem nieźle, jak na napęd paskowy.
Jeśli mogę coś zasugerować, to radził bym zmienić nieco mocowanie wrzeciona. Między uchwytem freza a hamulcem jest czarny element spajający połówki obudowy (pewnie z gwintem do mocowania wałka giętkiego). Jest to najlepsze miejsce do umocowania wrzeciona. Tył można zostawić na elastomerowym wężyku ale przód trzeba cofnąć do krawędzi platformy osi Z, gdzie jest największa sztywność. Gwarantuję, że literki AA w mosiądzu będą bardziej podobne do siebie a hałas znacznie zmniejszy się.
Prowadnice szufladowe są całkiem przyzwoitą alternatywą tocznych ale trzeba zastosować 4 na jedną oś. Wszystko przez kulki, które uciekają spod "wózka", co z kolei powoduje zwisanie zamiast podpierania.
Jeśli mogę coś zasugerować, to radził bym zmienić nieco mocowanie wrzeciona. Między uchwytem freza a hamulcem jest czarny element spajający połówki obudowy (pewnie z gwintem do mocowania wałka giętkiego). Jest to najlepsze miejsce do umocowania wrzeciona. Tył można zostawić na elastomerowym wężyku ale przód trzeba cofnąć do krawędzi platformy osi Z, gdzie jest największa sztywność. Gwarantuję, że literki AA w mosiądzu będą bardziej podobne do siebie a hałas znacznie zmniejszy się.
Prowadnice szufladowe są całkiem przyzwoitą alternatywą tocznych ale trzeba zastosować 4 na jedną oś. Wszystko przez kulki, które uciekają spod "wózka", co z kolei powoduje zwisanie zamiast podpierania.
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Witam
Dziękuję za sugestie rozważę je , ale maszynka więcej ostatnio stoi jak pracuje jestem zajęty programowaniem (programowanie parametryczne HH)
Jeśli chodzi o prowadnice ma kolega rację i dla tego zastosowałem z dwóch prowadnic kulki prowadnica w ten sposób jest podparta na większym odcinku najładniej pracuje w środku
kwestia prowadnic szufladowych była już omawiana na forum
Te litery AA różnią się troszkę bo dałem za duży wiór i posuw
Zamieszczam link do nowych filmów
[ Dodano: 2007-11-20, 06:26 ]
------------------------------
Już sprzedana ...
Teraz czas na kolejną ale troszkę większą
Dziękuję za sugestie rozważę je , ale maszynka więcej ostatnio stoi jak pracuje jestem zajęty programowaniem (programowanie parametryczne HH)
Jeśli chodzi o prowadnice ma kolega rację i dla tego zastosowałem z dwóch prowadnic kulki prowadnica w ten sposób jest podparta na większym odcinku najładniej pracuje w środku
kwestia prowadnic szufladowych była już omawiana na forum
Te litery AA różnią się troszkę bo dałem za duży wiór i posuw
Zamieszczam link do nowych filmów
[ Dodano: 2007-11-20, 06:26 ]
Już sprzedana ...
Teraz czas na kolejną ale troszkę większą

... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---

-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Witam
Bardzo się cieszę że jest takie zainteresowanie
maszyny obie sprzedane i nie było najmniejszego problemu z brakiem kupców
Teraz trzecia w planie - coś masywniejszego i zarazem droższego

Bardzo się cieszę że jest takie zainteresowanie
maszyny obie sprzedane i nie było najmniejszego problemu z brakiem kupców

Teraz trzecia w planie - coś masywniejszego i zarazem droższego

---

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam kolegę w jednym z wcześniejszych postów kolega napisał ze jest exportem w spawaniu wyżarzaniu przepraszam ze nie na temat
interesuje mnie taka kwestia jakiego profilu i o jakiej grubości powinienem użyć aby zbudować cnc o wymiarach 4000x2600 wysokości stołu ok80cm uwzględniając ze będzie tam brama ruchoma z wrzecionem cnc o mocy 5,5kw i tym ze chciał bym obrąbiać granit o wadze ok. 250 kg
interesuje mnie taka kwestia jakiego profilu i o jakiej grubości powinienem użyć aby zbudować cnc o wymiarach 4000x2600 wysokości stołu ok80cm uwzględniając ze będzie tam brama ruchoma z wrzecionem cnc o mocy 5,5kw i tym ze chciał bym obrąbiać granit o wadze ok. 250 kg