tokarka 2 tsb
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Re: tokarka 2 tsb
Panowie, mam taka prosbe, mam uszkodzony suport i zamek, udalo mi sie dostac w miare dobra plyte suportu, problem polega na tym ze nie wiem jak wygladal docisk od strony zamka. Z dtr dowiedzialem sie ze byla jedna lapa regulowana sruba (od strony konika), ale co bylo od strony wrzeciona? Bede bardzo wdzieczny za jakis rysunek lub zdjecie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Mam to rozebrane niedawno, raczej nic,
Koła pasowe i resztę napędu masz oryginalne?
Koła pasowe i resztę napędu masz oryginalne?
-
To ciekawe, czyli wychodzi na to że cały docisk od strony "użytkownika" to była tylko ta jedna łapa, przepraszam że tak dużo pytań, ale czy ta łapa jest krótka? W ogóle jak to wygląda tak w "naturze"? Dziękuje bardzo za zdjęcia.
Napęd, niestety nie posiadam oryginalnego napędu, w mojej maszynie jest zrobiona straszna rzeźba z napędem. Nie ma w ogóle płyty wachliwej, tylko wszystko siedzi na sztywno przykręcone, przy czym silnik jest wyrzucony ze stopy i znajduje się na jej tylnej ścianie... Mogę zrobić zdjęcie tego jak to jest, tyle że nic wspólnego z oryginalnym montażem to to nie ma
Napęd, niestety nie posiadam oryginalnego napędu, w mojej maszynie jest zrobiona straszna rzeźba z napędem. Nie ma w ogóle płyty wachliwej, tylko wszystko siedzi na sztywno przykręcone, przy czym silnik jest wyrzucony ze stopy i znajduje się na jej tylnej ścianie... Mogę zrobić zdjęcie tego jak to jest, tyle że nic wspólnego z oryginalnym montażem to to nie ma
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Raczej łapka, poniżej zdjęcia
Szkoda z tym napędem, u mnie też radosna twórczość, chociaż była to próba odtworzenia oryginału.
DTR masz z forum czy inną?
Szkoda z tym napędem, u mnie też radosna twórczość, chociaż była to próba odtworzenia oryginału.
DTR masz z forum czy inną?
-
Bardzo dziękuje za udostępnione materiały. Niestety DTR ta najbardziej typowa, i oczywiście różni się w szczegółach od tokarki którą mam w warsztacie. Gdybym mógł w czymś pomóc proszę pisać, chociaż moja tokarka jest bardzo zniszczona i nie wiem czy uda się w niej coś znaleźć co mogło by być pomocne w odtwarzaniu oryginału.