tokarka 2 tsb
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Re: tokarka 2 tsb
Skrzynka posuwów jak najbardziej wskazana, choćby taka najprostsza 1/2 - 1/1 - 2/1, ale trochę roboty z tym jest.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 37
Cześć Panowie to znowu ja , Poszukuje koła zębatego o module 1,25 z38 , czy ma ktoś może namiary na firmę która produkuje taki moduł ? a może ktoś z Was ma takie koło do sprzedania ?
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 32
u siebie nie znalazłem
kiedyś na jakiejś polskiej stronie widziałem możliwość zakupu kuł zębatych o tym module , ale zabijcie nie mogę znaleźć =
znalazłem natomiast tę stronę:
M1,25 z38 tylko termin na grudzień - koniec
dla tych co poszukują DTRki DTR 2TSN 6 Cali
przy okazji prośba na tokareczkach 2TSB są tabliczkami z danymi miejsc gdzie one były produkowane (wiem o Piotrkowie trybunalskim, Tczewie, gdańsku na ulicy łąkowej .....)
W związku z tym prosił bym o podsyłanie zdjęć tabliczek , może uda się znaleźć miejsce gdzie jest dostępna DTRka do 2TSB w innej wersji niż ta dostępna. chyba że ktoś ma taką DTRkę proszę o info Umieszczę na dysku dla innych.
pozdro golot
Dodane 1 godzina 4 minuty 57 sekundy:
jak przeczytałem mojego posta aż mnie zatkało, przepraszam panowie za błędy.......
kiedyś na jakiejś polskiej stronie widziałem możliwość zakupu kuł zębatych o tym module , ale zabijcie nie mogę znaleźć =
znalazłem natomiast tę stronę:
M1,25 z38 tylko termin na grudzień - koniec
dla tych co poszukują DTRki DTR 2TSN 6 Cali
przy okazji prośba na tokareczkach 2TSB są tabliczkami z danymi miejsc gdzie one były produkowane (wiem o Piotrkowie trybunalskim, Tczewie, gdańsku na ulicy łąkowej .....)
W związku z tym prosił bym o podsyłanie zdjęć tabliczek , może uda się znaleźć miejsce gdzie jest dostępna DTRka do 2TSB w innej wersji niż ta dostępna. chyba że ktoś ma taką DTRkę proszę o info Umieszczę na dysku dla innych.
pozdro golot
Dodane 1 godzina 4 minuty 57 sekundy:
jak przeczytałem mojego posta aż mnie zatkało, przepraszam panowie za błędy.......
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Witam, jako szczęśliwy od niedawna posiadacz 2TSB.
Moja tokarka jest niemal kompletna , niestety nie ma na niej żadnej tabliczki gdzie była produkowana, z pewnością 8 cali, szukam DTRki do niej , wcześniejsze linki nie działają od 6ki mam , ale są różnice.
Byłbym wdzięczny za zdjęcia środka szafki z silnikiem, szczególnie płyty wachliwej, u mnie jakaś samoróbka z drewnianym kołem pasowym na 2 paski klinowe, a od strony silnika koło pasowe chyba od betoniarki.
pozdrawiam
Moja tokarka jest niemal kompletna , niestety nie ma na niej żadnej tabliczki gdzie była produkowana, z pewnością 8 cali, szukam DTRki do niej , wcześniejsze linki nie działają od 6ki mam , ale są różnice.
Byłbym wdzięczny za zdjęcia środka szafki z silnikiem, szczególnie płyty wachliwej, u mnie jakaś samoróbka z drewnianym kołem pasowym na 2 paski klinowe, a od strony silnika koło pasowe chyba od betoniarki.
pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5