Remont tokarka stołowa TOS MN-80 rok produkcji 1966
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 220
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 103
newcomer, jako że jestem krytyczny wobec siebie, cofnąłem się kilka stron do tyłu w tym wątku. Mądrzejszy się nie zrobiłem w sprawie tej tulejki o którą pytałem. Znaczy trzeba coś więcej. Na to miast jeśli chodzi o zaciąg tulejek, jak najbardziej, znalazłem cały schemat
Co więcej, wczoraj sprawdziłem że jest ona tylko do tych tulejek ze stopniowanym stożkiem wewnętrznym.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 91
O to mi właśnie chodzi, że ta nakrętka również należy do systemu zaciskania tulejek.
Ja mając tylko trzpień (nie wiem jak ten element nazwać, pinola ?) ten przechodzący przez wrzeciono i parę sztuk tulejek i nic poza tym , to mam problem jak ten cały system powinien być zmontowany. Dlatego mi jest trudno zrozumieć, gdzie i co ma być umocowane.
Z tego co piszesz rozumie, że ta nakrętka jest do tych tulejek "piramidowych wewnętrznych" ale i tak nie zmienia to faktu ( w moim przypadku), gdzie powinna znajdować się ta nakrętka.
Ja mając tylko trzpień (nie wiem jak ten element nazwać, pinola ?) ten przechodzący przez wrzeciono i parę sztuk tulejek i nic poza tym , to mam problem jak ten cały system powinien być zmontowany. Dlatego mi jest trudno zrozumieć, gdzie i co ma być umocowane.
Z tego co piszesz rozumie, że ta nakrętka jest do tych tulejek "piramidowych wewnętrznych" ale i tak nie zmienia to faktu ( w moim przypadku), gdzie powinna znajdować się ta nakrętka.