TomaszW1 pisze:Właśnie sprawdziłem, niestety po zmianie parametrów nie zmienia się napiecie
Czyli błąd w konfiguracji macha lub też uszkodzona płytka.
Podlaczenie
TomaszW1 pisze:Właśnie sprawdziłem, niestety po zmianie parametrów nie zmienia się napiecie
Zrobiłem konfigurację zgodnie z filmem który podawałem i napiecie po włączeniu i zmianie obrotow zmienia się, natomiast samo wrzeciono czy to w podłączeniu do AVI czy do 10V nadal się nie uruchamia, ustawiłem też out 2 i 3 poczym podłączyłem do tego FWD i REV oczywiście zgodnie z konfiguracją w machu to też nie pomogło.
Jak już wspominałem nie mam takiego slotu na falowniku jak VIN czy VI1, dlatego dopytywałem i dlatego 10V falownika zgodnie z tym co sugerowali inni podłączyłem do AVI płyty, dlatego też zastanawiałem się nad dokupieniem modułu 0-10v pwm chociaż nie wiem czy to coś by dalo , dorzucam zdj z instrukcji mojego falownika
To już jutro sprawdzę bo dzisiaj już siły brakuje, czylijasiekk7 pisze: ↑11 lis 2024, 18:48A to rzeczywiście 10V IN-AVI.
Ustaw sobie PN 01 na 2. To powinno pokazywać zadaną częstotliwość (na 1 pokazuje częstotliwość pracy).
Jeżeli nie będzie widać różnicy przy zmianie prędkości wrzeciona (z macha) to zamień sobie sterowanie na potencjometr. Czy teraz - bez klikania "RUN" zmienia ci się wyświetlana częstotliwość jak kręcisz potencometrem?
Nie działa ani z potencjometrem ani zmiana pn 01 niestety