Frezowanie w lustrzanym odbiciu
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 14
Re: Frezowanie w lustrzanym odbiciu
"Obróbka w lustrzanym odbiciu jest efektem niewłaściwego ustawienia punktu zerowego , czyli zamienieniu osi miejscami. "
atom1477 podpowiedz jak poprawnie /w jaki sposób/ ustawić punkt zerowy?
atom1477 podpowiedz jak poprawnie /w jaki sposób/ ustawić punkt zerowy?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Nie ja napisałem że problemem jest ustawienie punktu zerowego, czy też zamienienie osi miejscami. To napisał Tux.
W drugim poście masz odpowiedz na pytanie jakie zadałeś na początku, czyli jak zmienić ustawienie pinów.
W drugim poście masz odpowiedz na pytanie jakie zadałeś na początku, czyli jak zmienić ustawienie pinów.
-
- Posty w temacie: 13

Jeśli X zamienisz z Y to będziesz miał lustrzane odbicie.
Nie powiem Ci jak to ustawić w Mach, którego nie używam, ale zwykle polega to na odpowiedniej kombinacji kierunku osi i offsetu krańcówki.
Z tym, że zmiana offsetu przesunie punkt zerowy, o czym należy pamiętać.
-
Tux nie wie o czym pisze. Nie wie na przykład że zamiana osi da poza lustrem również obrót o 90°.
Nie wie też że zmiana kombinacji kierunku osi i offsetu krańcówki nie pozwoli na zamianę miejscami osi X i Y. Do takiej zmiany trzeba by zmienić numery pinów.
Więc nie słuchaj go.
Ty masz lustro, ale nic nie wspominałeś o obrocie, a co za tym idzie na pewno nie masz osi X i Y zamienionych miejscami.
Masz tylko nieprawidłowy kierunek którejś z osi X albo Y. A jak go zmienić to już Ci pisałem.
Nie wie też że zmiana kombinacji kierunku osi i offsetu krańcówki nie pozwoli na zamianę miejscami osi X i Y. Do takiej zmiany trzeba by zmienić numery pinów.
Więc nie słuchaj go.
Ty masz lustro, ale nic nie wspominałeś o obrocie, a co za tym idzie na pewno nie masz osi X i Y zamienionych miejscami.
Masz tylko nieprawidłowy kierunek którejś z osi X albo Y. A jak go zmienić to już Ci pisałem.