Uznaję swój błąd. Rzeczywiście w literaturze (czyli internetach), wszyscy uznają oś łoża za Z a prostopadłą do niej poziomą oś ruchu noża to X. Poprawiłbym swój poprzedni post, ale się nie da.
Niech zostanie dla potomnych jakie baborki tu waliszforestgril pisze: Poprawiłbym swój poprzedni post, ale się nie da
tristar0 pisze:Niech zostanie dla potomnych jakie baborki tu walisz
Niby tak ale nie o robienie chodzi a o wiedzę ,bo liczysz ile materiał się ugnie (choć to też tylko teoria) a podstawy i nazewnictwo trzeba by łyknąć , przynajmniej wszyscy wiedzą o czym klikasz . Ale młody jesteś to pewnie jeszcze się nie raz zaprzesz to ogarniesz tą piaskownicęforestgril pisze: Cóż nie myli się ten tylko, co nic nie robi,
Budowa regulacja i obsługa tokarki TSS-150 o samym toczeniu nawet nie wspomnę, bo chyba nie będziesz na nią patrzył z dumą że posiadaszforestgril pisze:Piaskownicę - w sensie:
O jkednym i drugim już pisałem ,a czarodziejskiej kuli nie mam żeby sobaczyć czy ślizga się sprzęgło czy za ciasno spasowane wrzecionoforestgril pisze:ak silnik i paski i koła się kręcą , a wrzeciono na biegu nie, to może byc Pewnie tylko sprzęgło
I znów kombinujesz jak tu się narobićforestgril pisze:Czy taka akcja ma sens
wystarczy że którąś nakrętkę dokręcisz o parę Nm więcej lub mniej i cała ta twoja teoria sensu nie będzie mieć najmniejszego .Mi jak się nudzi to patrze jak rośnie mi trawa w ogrodzie zamiast się doktoryzować nad wrzecionemforestgril pisze:Zapamiętać ustawienie nakrętek regulujących tuleję oraz śrubki rozpierającej ją