Renowacja tokarki Jotes TSS-150
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 63
Re: Renowacja tokarki Jotes TSS-150
Co to to nie 
Ze mną jest kontakt na PW albo na maila.
Ale najpierw upewnij mnie że na pewno chcesz te płytki.
Bo mi się coś tu nie zgadza. Problemem przecież jest ten azbest, a nie same płytki.

Ze mną jest kontakt na PW albo na maila.
Ale najpierw upewnij mnie że na pewno chcesz te płytki.
Bo mi się coś tu nie zgadza. Problemem przecież jest ten azbest, a nie same płytki.
-
- Posty w temacie: 247

Dziwne bo moje sprzęgła działały znakomicie i żadnych naklejek w nich nie było nigdy od nowości też nie było problemu ze sprzęgłami a mają swoje lata.atom1477 pisze: tylko "naklejki" azbestowe na nich
Dodane 47 sekundy:
Pewnie dla tego że pracowały od 60 lat w oleju
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
bo są zbyt cienkie już i dodatkowo trzeba wyregulować dźwignię od załaczania prawe lewe są tak kółka stożkowe trzeba przestawić o 1 ząb a i jeszcze sprawdzić czy hamulec luzuje . Parę ładnych lat w tym już nie grzebałem nie było potrzeby a teraz damolka nastała maszyny , jest w niej jeszcze fajna ciekawostka od strony kół pasowych na wysokości jak wrzeciennik łaczy się z korpusem są takie dwie śrubki którymi się reguluje (najlepiej na czujnik zegarowy) żeby maszyna nie ciągneła stożka oczywiście przy toczeniu w samym uchwycie.atom1477 pisze:ciągle się ślizgały
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 63
Przecież właśnie o tym pisałem. Skręciłem to na maxa żeby zablokować na stałe w jednym kierunku (bez możliwości regulowania kierunku obrotów dźwignią).
I nic to nie dało. Na większym obciążeniu i tak się ślizgało.
-
Dokładniebear pisze:To dołóż płytkę
-
No cóż w tośce znów coś do przodu ,łoże w pewnej części troche wytarte skończyło się na montażu prowadnic liniowych 25 SKF i dłubaniu w płycie suportu pod łożyska, śruba na osi x miała być 1605 no niestety za mało miejsca , skończyło się na kulowej 1204 525mm z blokami Bk i BF pasuje idealnie bez kombinacji . jednak podglądając Kamara stwierdziłem że nie warto na oś x wkładać silnika 12Nm tak ładnie to teraz działa ,dojechał właśnie 4Nm , enkoder niestety dostępny był tylko 200imp no i czemu nie prowadnica kablowa

Dodane 4 minuty 50 sekundy:
no i dojechała klawiatura ponoć przemysłowa IP65 z długim kabelkiem USB

Dodane 4 minuty 50 sekundy:

-
- Posty w temacie: 7
tristar0 pisze:,łoże w pewnej części troche wytarte skończyło się na montażu prowadnic liniowych 25 SKF
Pokaż jak zamontowałeś te prowadnice liniowe.