tristar0 pisze:będzie osłonięta harmonijką
Jeśli już to daj solidną z blachy bo jak spadnie coś z uchwytu to po tej harmonijce zostanie tylko dziura.

haha już się martwiłem że nie przessałeś się że enkoder z kołem podparty na łożyskuIMPULS3 pisze:Jeśli już to daj solidną z blachy
tristar0 pisze: przessałeś się że enkoder z kołem podparty na łożysku
sprzedawca jak sprzedawał to płakał że są nie zniszczalne i więcej już nie kupię bo mnie przeżyją bo SKF to ponoć się nie da porównać z chińczykiemIMPULS3 pisze: A prowadnica to chcę ją zobaczyc po półrocznej robocie.
Możesz obejrzeć moje po paru latach
Prowadnice to pryszcz, ważne są zgarniacze wózków. Każdy wiórek wbity w toto zielone swoje zrobi.
z tego co czytałem mają twardość do 64HRC wiec ciężko będzie uszkodzić ,za to zalecają wymianę kulek po intensywnej pracy po 10tyś rob/dzin.kamar pisze:Możesz obejrzeć moje po paru latach
toto zielone dostałem w oryginale i jest po wbiciu jakieś 0,2 mm poniżej i tak myśle że służy tylko celom estetycznym żeby śrub nie było widać .kamar pisze:toto zielone swoje zrobi
kamar pisze:Możesz obejrzeć moje po paru latach
tristar0 pisze: bo SKF to ponoć się nie da porównać z chińczykiem
tristar0 pisze:toto zielone dostałem w oryginale i jest po wbiciu jakieś 0,2 mm poniżej i tak myśle że służy tylko celom estetycznym żeby śrub nie było widać .
no to jest prawda choćby na sam wygląd widać inną jakość dla tego zdecydowałem się na SKF a nie na typowe z alledrogo . W śrubach też zalecają wymieniać kulki są w śmiesznych cenach 10plm za 200 szt więc się nikt nie zrujnuje .IMPULS3 pisze:jak wezme do ręki te z firmowymi napisami to jest to inny świat.
do toczenia w pełnym wymiarze to jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie , bo sobie sam przy niej dłubie .IMPULS3 pisze:to lepiej już zacznij toczyć jakieś metalowe