Remont WS 15
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Re: Remont WS 15
Witam. Śledzę już post od kilku miesięcy, dziś sam się zabrałem za remont Ws15. Potrzebuje pomocy, ponieważ nie potrafię określić czy tuleja wrzeciona w środku może być tak porysowana i czy nadaje się do ponownego założenia . 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
to obiektyw aparatu tak zniekształcił ten gwint, czy może coś innego ? 

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 28
Ta pinola to jakiś straszny śmietnik, miejsce pod łożysko podrapane, gwint zdeformowany pewnie młotem, góra pinoli też obita młotkiem, ogólnie obraz nędzy i rozpaczy.
-
- Posty w temacie: 4
Dostałem wiertarkę za darmo i niestety była już w takim stanie. Tak gwint był widocznie uderzony młotkiem, bo jest skrzywiony. Ale mam znajomego tokarza i może udało mu by się ten gwint naprawić, ponieważ jeszcze jest z czego zebrać z materiału. Tak jak wspominałem wyżej widoczne są zadrapania ale nie wyczuwam rantu ani chropowatości w miejscu gdzie przychodzą łożyska.
Jeszcze mam pytanie odnośnie łożyska kulkowego które jest wyżej , numer 51205 te z bieżniami to one ma luźno siedzieć ?
Jeszcze mam pytanie odnośnie łożyska kulkowego które jest wyżej , numer 51205 te z bieżniami to one ma luźno siedzieć ?
Jeśli nie ma luzu między korpusem, a pinolą, to składaj i nie przejmuj się perfekcjonistami. To gorsza zaraza niż faszyzm. Wszystko można wychuchać, wydmuchać, poświęcić na to kawał życia, a w końcu wiercić otwory w płaskownikach. To jest tylko wiertarka.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Posty w temacie: 5
Podaj mi swojego mejla na ten adres, wyślę Ci instrukcję obsługi tej wiertarki w PDF-bo na tym forum plik jest za "gruby' i nie wiem jak go dołożyć.
[email protected]
Dodane 12 minuty 12 sekundy:
Mój adres: [email protected]
[email protected]
Dodane 12 minuty 12 sekundy:
Napisz mi tutaj swojego mejla lub wyślij na mój adres to ci prześlę "instrukcję obsługi " w PDF-bo na tym forum rozmiar tego pliku się nie mieści.KonradRybacki pisze: ↑15 sty 2022, 19:42Być może już było - czy ktoś na szybko mógłby dać znać, jakie są rozmiary rowków teowych w WS15? Wiem, że mogą być różnice - ale tak orientacyjnie chociaż?
Mój adres: [email protected]