Stankoimport 6T80 Щ - moja druga frezarka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: Stankoimport 6T80 Щ - moja druga frezarka
Toć to pisałem na pocztę . Napiszę raz jeszcze . A cytując Pawlaka ze znanego filmu jak mu warszawiak konia zajumał . ,, No musimy sobie pomagać ,,
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 80
To przełączanie zakresu posuwów jest trochę wredne (jak zresztą wszystkie sprzęgła od posuwów) trzeba przede wszystkim powyłączać wszystkie korby i wtedy można przełączać (ale na włączonych obrotach) i trzeba trafiać w sprzęgła więc nic na siłę.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 150
Już witałem się z gąską, ale zamiast pomierzyć rowek pod uszczelnienie pinoli, zamówiłem oring taki jak był zamontowany... No i nowy skończył dokładnie tak jak stary.
Zamówiłem już 3 kapkę mniejsze oringi, może przyjadą przed weekendem, to poskładam. No ale w 2/3 sukces już jest, bo 2 z 3 oringów kupiłem dobre
A z tą skrzynią posuwów, to będę walczył. I tak, na wyłączonych posuwach i załączonym silniku próbowałem biegi zmieniać. Wyszło jak wyszło.

Zamówiłem już 3 kapkę mniejsze oringi, może przyjadą przed weekendem, to poskładam. No ale w 2/3 sukces już jest, bo 2 z 3 oringów kupiłem dobre

A z tą skrzynią posuwów, to będę walczył. I tak, na wyłączonych posuwach i załączonym silniku próbowałem biegi zmieniać. Wyszło jak wyszło.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
Rozleciał mi się przewietrznik silnika głowicy pionowej. Oczywiście średnica osi montażowej inna niż w gotowcach w internecie, więc na szybko sobie projekt w 3D zrobiłem i przez noc się wydrukowało... 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 51
- Kontakt:
o proszę
jakbyś deczko pochylił łopatki zwiększyła by się wydajność 

-
Myślałem nad tym, ale silnik kręci się w obie strony (tak wiem, głównie w jedną) i dlatego zostawiłem proste.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Czytam temat od początku, już był moment że chciałem jechać przed Tobą do Bydgoszczy oglądać ją, ale widzę, że trafiła w dobre ręce
fajny pomysł z tym wydrukowaniem przewietrznika tylko czy się nie rozpadnie od siły przy max obrotach?

-
To nie 15000 obrotów, żeby się o to bać
Silnik kręci się 1400, więc bez szału. Na drukarce 3D już ze 3 lata różne projekty robię, więc też wiem z czego drukować i jak projekt zrobić, żeby był wytrzymały 
Przyjechały oringi do pinoli, więc wieczorem podejmuję kolejną próbę poskładania głowicy pionowej. Trzymajcie kciuki

Przyjechały oringi do pinoli, więc wieczorem podejmuję kolejną próbę poskładania głowicy pionowej. Trzymajcie kciuki