https://robokits.co.in/3d-printer/acces ... arance-nut
Robert
To pewnie przydałoby się jeszcze, aby skok kompensacji luzu był zależny od miejsca na śrubieNie ma możliwości wymiany samych nakrętek z racji tego że śruby nie są wyrobione tak samo na całej długości i gdyby dorobić nakrętkę na luż który jest w środku końce śruby by się blokowały
W tym wypadku autor się nie zlituje, gdyż programowe kasowanie luzu w przypadku frezarki nadal uważa za nonsens, a programowe kasowanie luzu w układzie gdzie nie ma sprzężenia zwrotnego (np.liniał) za nonsens do kwadratu.W tym wypadku wolno błagać autora żeby się zlitował ...
Przydałoby się, a implementacja takiej użyteczności jest trywialnie prosta.
I to właśnie dlatego nigdy nie będę twoim klientem.
a ja myslalem ze tam to jest od zawsze. A mazak jeszcze od temperatury mamineque pisze: ↑20 sty 2020, 06:45Tuxcnc ciekawe czy do Siemensa czy fanuca też byś tak odpisał.
Ich support pewnie by cię tak samo olał ładną formułka że dziękują za kontakt nie mają takiej funkcjonalności w planach i nie będą wdrażać dla jednostkowego użytkownika jednocześnie zapraszają do kontaktu w przyszłości
Czemu tak myślisz ? ja na frezarce narzędziowej mam dokładnie 4 dychy w x i ycosimo pisze: ↑19 sty 2020, 23:13To pewnie przydałoby się jeszcze, aby skok kompensacji luzu był zależny od miejsca na śrubieNie ma możliwości wymiany samych nakrętek z racji tego że śruby nie są wyrobione tak samo na całej długości i gdyby dorobić nakrętkę na luż który jest w środku końce śruby by się blokowały![]()
![]()
![]()
W tym wypadku autor się nie zlituje, gdyż programowe kasowanie luzu w przypadku frezarki nadal uważa za nonsens, a programowe kasowanie luzu w układzie gdzie nie ma sprzężenia zwrotnego (np.liniał) za nonsens do kwadratu.W tym wypadku wolno błagać autora żeby się zlitował ...
zdecydowanie !