kable rs232 mogą miec wiele konfiguracji a to ze odbiera i przesyła nie znaczy ze bedzie dzialal przy dripfeed
TNC 155
Jak puścić program bezpośrednio z komputera?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Re: TNC 155
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
U mnie działa. W HH to się nazywa blockwise transfer. W instrukcji ZTCP tez jest schemat kabla ze zmostkowanym handshakiem. To na prawdę prosty I pancerny układ.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
kolego nie kombinuj z TNCREMO odpal od razu TNCSERVER sprawdz jakie masz ustawienia u mnie też wywala jakiś błąd w TNCREMO i się tym, nie przejmuję

odpalasz TNCSERVER

masz potem ustawienia od portu jak zmienisz na port niewłaściwy to TNCSERVER powinno pokazać Ci że jest błąd ,od prędkości ,od wyboru sterowania

w miejscu gdzie jest folder w TNCSERVER wybierasz folder u siebie na kompie z programem

potem ustawiasz na pulpicie program do pracy

następnie wpisujesz nr programu który chcesz puścić z komputera i wciskasz ENT

program idzie do maszyny i widać to w TNCSERVER jak program przesyłany jest do maszyny

wciskasz przycisk START maszyny i WIO

masz tu jeszcze rysunek kabla który działa w 100 %

inaczej już się chyba nie da

odpalasz TNCSERVER

masz potem ustawienia od portu jak zmienisz na port niewłaściwy to TNCSERVER powinno pokazać Ci że jest błąd ,od prędkości ,od wyboru sterowania

w miejscu gdzie jest folder w TNCSERVER wybierasz folder u siebie na kompie z programem

potem ustawiasz na pulpicie program do pracy

następnie wpisujesz nr programu który chcesz puścić z komputera i wciskasz ENT

program idzie do maszyny i widać to w TNCSERVER jak program przesyłany jest do maszyny

wciskasz przycisk START maszyny i WIO

masz tu jeszcze rysunek kabla który działa w 100 %

inaczej już się chyba nie da

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam
Mam podobny problem hh 355 połączony przez port moxa rs 232 nie moze nawiazac połączenia maszyna- tncremo
Predkosc przesyłu ustawiona 9600 w maszynie i tncremo przesłanie FE tak samo a połączenia brak.
Jeżeli jest szansa na jakąś podpowiedz będe wdzieczny
Pozdro.
Mam podobny problem hh 355 połączony przez port moxa rs 232 nie moze nawiazac połączenia maszyna- tncremo
Predkosc przesyłu ustawiona 9600 w maszynie i tncremo przesłanie FE tak samo a połączenia brak.
Jeżeli jest szansa na jakąś podpowiedz będe wdzieczny
Pozdro.