To nie jest poziom docelowy - wózek będzie miał możliwość montażu co ok. 5 cm w górę (planuję 3 poziomy montażu) aby był uniwersalny. Zakładane pole robocze osi Z wynosiło około 10 cm i takie bez problemu będzie mieć. Zamontowałem to na najniższym poziomie dla próbLeoo pisze:Trochę mały prześwit wyszedł Koledze między blatem a osią Z, mimo zastosowania długiej prowadnicy i wysokiej bramy. Użyteczny skok osi Z też jest minimalny.

[ Dodano: 2008-02-17, 14:06 ]
Sam też jestem ciekaw ale w zasadzie ludziki na tym forum robią maszynki z ruchomą bramą więc mam nadzieję, że będzie OK.clipper7 pisze:Bardzo jestem ciekaw, jaka będzie sztywność bramy o takiej konstrukcji, bo z dotychczasowych opinii kolegów wynika, że może być kłopot. Ale praktyka jest matką wszystkiego![]()
Dziękuję, że ktoś zwrócił na to uwagęclipper7 pisze:Bardzo podoba mi się "naturalny" sposób osłony dolnych prowadnic przed "urobkiem", bez ruchomych osłon, harmonijek itp.

Moi znajomi którzy zajmują się szkłem artystycznym http://www.ellart.pl/index_pl.html jak zobaczyli (przy okazji małego drinka