Lifting (reanimacja ?) TUC - 40
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Witam
Może odgrzeję kotleta, ale interesują mnie szczegóły ustawienia suportu przed wylewaniem żywicy.
Napisałeś że "jeden dzień pracy i suport ustawiony do setki". Interesuje mnie jak określić kąty między osią wrzeciennika i suportem ( co uznać za bazę) oraz wysokość imaka narzędziowego.
Nie długo czeka mnie wylewanie suportu w moim TUB-ie, planuję użyć MOGLICE FLP.
Pozdrawiam
Może odgrzeję kotleta, ale interesują mnie szczegóły ustawienia suportu przed wylewaniem żywicy.
Napisałeś że "jeden dzień pracy i suport ustawiony do setki". Interesuje mnie jak określić kąty między osią wrzeciennika i suportem ( co uznać za bazę) oraz wysokość imaka narzędziowego.
Nie długo czeka mnie wylewanie suportu w moim TUB-ie, planuję użyć MOGLICE FLP.
Pozdrawiam
Tagi:
-
Dzięki za szybką odpowiedz.
Ten sposób przychodził mi do głowy, ale myślałem że suport zawieszony na konstrukcji z kątowników i śrub będzie zbyt podatny na wibracje... no ale skoro Tobie się udało to nie dyskutuje tylko do roboty
Myślę że suport zawieszę na takim patencie montowanym w miejsce uszczelniaczy
Ten sposób przychodził mi do głowy, ale myślałem że suport zawieszony na konstrukcji z kątowników i śrub będzie zbyt podatny na wibracje... no ale skoro Tobie się udało to nie dyskutuje tylko do roboty

Myślę że suport zawieszę na takim patencie montowanym w miejsce uszczelniaczy

-
No fakt to jest pewien problem.
Producent Moglice zaleca podniesienie suportu ,wysmarowanie i przyłożenie na wcześniej zamontowanych podporach. Tęż mam pewne "obawienia" jeśli chodzi o tą metodę.
Wolałbym Twoim sposobem ustawić na zicher a potem zaaplikować żywicę, nie wiem tylko jaka będzie gęstość gotowej masy? ( trochę za droga żeby robić próby)
Producent Moglice zaleca podniesienie suportu ,wysmarowanie i przyłożenie na wcześniej zamontowanych podporach. Tęż mam pewne "obawienia" jeśli chodzi o tą metodę.
Wolałbym Twoim sposobem ustawić na zicher a potem zaaplikować żywicę, nie wiem tylko jaka będzie gęstość gotowej masy? ( trochę za droga żeby robić próby)

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Poważnie ? W tokarce ? Ja śnie o ślizgowych prowadnicach a Kamar pisze o wózkach w tokarce, świat oszalałkamar pisze:Tak na marginesie, to dziś już łoża bym nie szlifował i wylewek nie robił
Dokręcić szyny, wózki wpuścić w sanie , taniej i spokój na wieki.
Jak mnie najdzie to Porębę tak zrobię.

Pozdrawiam