WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
RobWan, dzięki za zaangażowanie i pomoc.
Potrzebuję zamknąć nie ten element. Chodzi o zew. ramke, tak jak to Kolega Sajgon pokazał.
Męczę temat bo nie chcę poprawiać w innym cadzie tego co mam narobione w solidzie.
Element, z którym mam problem jest bardziej skomplikowany, generalnie wszystkie problemy udało się rozwiązać, pozostał jedynie problem, który odtworzyłem w załączonym parę postów wyżej DXFie.
Kombinuję jak tu w pikocam domknąć tą "podkowę".
Szkoda, że nie ma opcji "przytnij"
Pozdrawiam,
Gustaw
Potrzebuję zamknąć nie ten element. Chodzi o zew. ramke, tak jak to Kolega Sajgon pokazał.
Męczę temat bo nie chcę poprawiać w innym cadzie tego co mam narobione w solidzie.
Element, z którym mam problem jest bardziej skomplikowany, generalnie wszystkie problemy udało się rozwiązać, pozostał jedynie problem, który odtworzyłem w załączonym parę postów wyżej DXFie.
Kombinuję jak tu w pikocam domknąć tą "podkowę".
Szkoda, że nie ma opcji "przytnij"

Pozdrawiam,
Gustaw
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 59
Na przyszłość – elementy które mają wspólne krawędzie lepiej rysować (cad) w osobnych grupach i od razu jako kompletny kształt. Przerobiony plik w załączniku.
- Załączniki
-
- test_ramka2.zip
- (3.99 KiB) Pobrany 109 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
http://www.screencast.com/t/ZwJfVtOt
Ręczne dorysowanie linii, cytat ze strony Piko:
"Dodano możliwość dodania „z ręki” konturu linii do PikoCama. Robimy miarką jakiś odcinek który ma zostać dodany i (cały czas trzymając LKM) naciskamy klawisz „A”. W aktualnej grupie pojawi się utworzony odcinek."
Robert
[ Dodano: 2014-06-01, 22:22 ]
Kontur_4
Robert
Ręczne dorysowanie linii, cytat ze strony Piko:
"Dodano możliwość dodania „z ręki” konturu linii do PikoCama. Robimy miarką jakiś odcinek który ma zostać dodany i (cały czas trzymając LKM) naciskamy klawisz „A”. W aktualnej grupie pojawi się utworzony odcinek."
Robert
[ Dodano: 2014-06-01, 22:22 ]
Mały śmieć się zapodział w tym DXF-ie.cosimo pisze:Przerobiony plik w załączniku.

Kontur_4
Robert
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
cosimo, tak to też się i u mnie dzieje, tylko problem pojawia się przy eksporcie projektu w dxf, niestety solid "spłaszcza" i upraszcza wszystko, a później pojawiają się takie klocki.
Pokombinuję jeszcze z opcjami eksportu i dam znać.
Co nie zmienia faktu, ze taki feature do szybkiej i prostej edycji na zasadzie przytnij, przedłuż byłby wspaniały
[ Dodano: 2014-06-01, 23:04 ]
Przepraszam bardzo za zaśmiecanie wątku moim problemem.
Problem nie leży w aplikacji piko, a w używanej przeze mnie.
Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu problemu
Jednak czytając manual gdzieś mi ta funkcjonalność uciekła.
Właśnie wygenerowałem gcode dla elementu, na podglądzie wygląda, że jest OK.
Jutro sprawdzę.
Dziękuję i już nie zaśmiecam
Pokombinuję jeszcze z opcjami eksportu i dam znać.
Co nie zmienia faktu, ze taki feature do szybkiej i prostej edycji na zasadzie przytnij, przedłuż byłby wspaniały

[ Dodano: 2014-06-01, 23:04 ]
Przepraszam bardzo za zaśmiecanie wątku moim problemem.
Problem nie leży w aplikacji piko, a w używanej przeze mnie.
Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu problemu

Jednak czytając manual gdzieś mi ta funkcjonalność uciekła.
Właśnie wygenerowałem gcode dla elementu, na podglądzie wygląda, że jest OK.
Jutro sprawdzę.
Dziękuję i już nie zaśmiecam

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 14
Czy w przyszłości będzie szansa na rozbudowę picoCAM tak żeby było można narysować na szybko okrąg? Zauważyłem też że kwadrat, prostokąt czy trójkąt można narysować ale już na istniejącym projekcie a chodzi mi że otwieram pikoCAMa wybieram np okrąg wpisując promień lub średnicę i wycinam... tak na szybko bez uruchamiania programu typu autoCAD.