BŁĘDY w Piko
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 55
W kwestii funkcji "eksperymentalnej" w wersji 222 ale zdaje się też w 221 to było.
Pozycja obrazu CAM pracy na stole jest inna niż pracy gotowej do cięcia. Czyli jeśli zrobimy zoom na pracę w trybie cam, to jest ona widoczna na ekranie w trybie cam a podczas cięcia nie, i na odwrót. Uciążliwe i powoduje niepewność.
W wersji 221 znikał mi obraz z ekranu, kiedy przechodziłem do cama, ale nie wiedziałem dlaczego. Teraz zauważyłem powód.
Poza tym zawsze otwiera się katalog "jobs", ale rozumiem, że to tymczasowe, z powodu eksperymentalnego charakteru dodatku.
Pozycja obrazu CAM pracy na stole jest inna niż pracy gotowej do cięcia. Czyli jeśli zrobimy zoom na pracę w trybie cam, to jest ona widoczna na ekranie w trybie cam a podczas cięcia nie, i na odwrót. Uciążliwe i powoduje niepewność.
W wersji 221 znikał mi obraz z ekranu, kiedy przechodziłem do cama, ale nie wiedziałem dlaczego. Teraz zauważyłem powód.
Poza tym zawsze otwiera się katalog "jobs", ale rozumiem, że to tymczasowe, z powodu eksperymentalnego charakteru dodatku.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Mam taki problemik:
- otwieram plik DXF
- obracam go o 90 stopni w module CAM
- i w tym momencie nie mogę zrobić ścieżki...
Zależy mi by najpierw obrócić kontur a następnie robić ścieżkę freza.
Jeśli zrobię też z konturu ścieżkę to nie można obu obrócić o 90 stopni
coś robię źle czy coś nie tak z programem.
- otwieram plik DXF
- obracam go o 90 stopni w module CAM
- i w tym momencie nie mogę zrobić ścieżki...
Zależy mi by najpierw obrócić kontur a następnie robić ścieżkę freza.
Jeśli zrobię też z konturu ścieżkę to nie można obu obrócić o 90 stopni
coś robię źle czy coś nie tak z programem.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi