Można. Troche zabawy będzie ze skalowaniem osi ale ustawisz.blasterpl pisze: czy można dobrać przełożenie np. 22z/ 12z przełożenie wychodzi 1,833:1I
TUS 25 przebudowa na CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Jak ktoś lubi takie wyzwania,kamar pisze: blasterpl napisał/a:
czy można dobrać przełożenie np. 22z/ 12z przełożenie wychodzi 1,833:1I
Można. Troche zabawy będzie ze skalowaniem osi ale ustawisz.

A co do przełożenia to ja też bym zmniejszył, prędkości wielkie nic nie dają, a zapas siły zawsze sie przyda, po za tym jak u siebie procentowo zmniejszam wartość do minimum przy dojazdach narzędzia do materiału to i tak czasem jest zbyt szybko, więc ta gonitwa z prędkościami to chyba nie do takich maszyn bo i po co?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Czytam już od jakiegoś czasu forum i spotkałem się z różnymi nazwami uzupełnień do suportów ale czym jest wibrowit ?? gdzie go można dostać ? zabieram się za remont Rh32 i będę musiał też czymś uzupełnić braki po skrobaniu.kamar pisze:Dlatego sie troche zdziwiłem żeś zasunął multifixy B do swojejkamar pisze:Ja tam drugiego TUC-a jutro wylewam wibrowitem .
;]
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 35
- Kontakt:
Żywica stosowana do wylewania prowadnic stępli. Dość droga ale dla mnie super.Przede wszystkim jest plynny przy aplikacji i pozwala wylać bezposrednio na lożu. Na początku mojego tematu z reanimacji tuca były chyba linki do producenta. Po opisanych kłopotach zakupiłem dwa opakowania na wszelki wypadek i jedno mi zostało na drugiego. Na braki po skrobaniu to chyba nie bardzo, za cienka warstewka wyjdzie. to już lepiej przeszlifuj. I po co było skrobać i teraz wylewaćmykeone pisze:
ale czym jest wibrowit ?? gdzie go można dostać ? zabieram się za remont Rh32 i będę musiał też czymś uzupełnić braki po skrobaniu.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Skrobanie dopiero będę zaczynał tylko czekam aż dotrze do mnie liniał , Czy mała warstwa ?? niekoniecznie bo po ściągnięciu suportu wypadło mi 8 podkładek grubości 2mm które miały za zadanie w prymitywny sposób podnieść suport ( od razu piszę ja ich tam nie dałem) ale i tak był jeszcze po niżej osi, o dziwo maszyna hulała i była dość sztywna i dokładna jak na ten typ . Przerwa pomiędzy łożem a suportem będzie wynosiła minimum 3mm . Czemu skrobanie po pierwsze zrobię to na miejscu po drugie jest to bardzo wychwalany sposób na równanie łoża ;] a że tokarka jeździ po dwóch płaskich prowadnicach to powinno być to dość proste ;]
;]