TUS 25 przebudowa na CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
To jest po prostu klasyczny przykład dorabiania ideologii do badziewiastego towaru.
Chińskie śrubki też nie trzymają wymiarów gwintu czasami, nacięcia łbów nie pasują do znormalizowanych narzędzi dobrej jakości, imbusy wchodzą z dużym luzem itd.
W nieskończoność można wymieniać przykłady na "jakość" produktów za 1/4 ceny.
Chińskie śrubki też nie trzymają wymiarów gwintu czasami, nacięcia łbów nie pasują do znormalizowanych narzędzi dobrej jakości, imbusy wchodzą z dużym luzem itd.
W nieskończoność można wymieniać przykłady na "jakość" produktów za 1/4 ceny.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
No tak wiele zależy od "dostawcy" owych kółek. Korzystając z tej dyskusji czy ktoś się spotkał z dystrybutorem w Polsce kół zębatych firmy Mitsuboshi? (Nie mylić z marką samochodu).
Mam kilka kół 50 zębów podziałka jak T5 (ale pas t5 nie pasuje), są wykonane profesjonalnie i chciałbym je wykorzystać, ale pytałem w technicalu i oni nie prowadzą sprzedaży tej marki.
Mam kilka kół 50 zębów podziałka jak T5 (ale pas t5 nie pasuje), są wykonane profesjonalnie i chciałbym je wykorzystać, ale pytałem w technicalu i oni nie prowadzą sprzedaży tej marki.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Dzięki!, zapytam o ten moduł co mam. 

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 78
Zbliżam się powoli do końca przeróbki
.Stanąłem przed problemem jakie przełożenie najbardziej optymalne dla zestawu: silnik 6A 6.9Nm , śruba kulowa 25/10.Śruba ta jest na osi Z tokarki.Mam jedno kolo o 22 zębach na pas calowy L ,szerokość pasa 25mm.Dokupić do tego kola drugie o odpowiedniej ilości zębów + pasek czy kupić cały nowy zestaw o innym module zęba(jeśli tak to jaki).Nie mam zielonego pojęcia jak ugrysc temat przełożenia,proszę o pomoc.Wiem ze silnik powinien pracować we właściwym dla siebie zakresie obrotów aby nie gubił kroków ale nie wiem jak to wszystko wyliczyć
Na osi X jest śruba 15 skok 05 ale to chyba nie ma większego znaczenia 

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 78
No właśnie czy poradzi
Nie zależy mi na szybszych przejazdach wiec chyba zakupie kolo do przełożenia 2:1,czy przełożenie musi być wyrażone pełną liczba
tzn w moim przypadku mam kolo 22z wiec dokupuje 11z i wychodzi 2:1.A czy można dobrać przełożenie np. 22z/ 12z przełożenie wychodzi 1,833:1
I następna sprawa,Φ osi silnika to 12,7mm coś nie mogę znaleźć kola pasowego o takiej Φ wew.Czy to chiński wymysł czy słabo szukam