proponuje dodać możliwość wyświetlenia G1 2 i 3 razem z G40 G41 G42 bo nie zawsze wiem z której strony wychodzi obrys

Tline - na razie wyniszcza mi myślenie

Ha! Wiedziałem, że coś takiego napiszeszproponuje dodać możliwość wyświetlenia G1 2 i 3 razem z G40 G41 G42 bo nie zawsze wiem z której strony wychodzi obrys
Tline - na razie wyniszcza mi myślenie
Przycisk PikoCAM robi się aktywny jak wczytasz plik dxf-a lub hpgl-a lub ESSI. A jak wczytasz np. plik *.bmp to przycisk zmienia nazwę na BMP i wchodzisz tam w ustawienia dla tego typu plików. Przycisk „Edytuj” robi się aktywny jak wczytasz G-kod - (otwiera program (g-kod) w notatniku) lub zapiszesz bieżący projekt jako G-kod (przycisk „Zapisz CNC”). Aby to wszystko działało nie trzeba mieć podłączonego kontrolera. Wyjątkiem jest „Zapisz CNC” tutaj trzeba nawiązać połączenie z kontrolerem aby przycisk działał.Ja tak nieśmiało dopytam: Czy opcja edytuj lub CAM nie jest dostępna bez podłączenia piko do komputera?
A czy obecnie wiadomo cos wiecej o wypasionej wersji PikoCNC?cosimo pisze:Prawdopodobnie czwarta oś pojawi się dopiero w „bardziej wypasionej” wersji sterownika (musi być do tego inny procesor, więcej pamięci etc). Konkretnie kiedy to będzie – niestety nie wiem.
Można – tylko gdzie wcisnąć dodatkowe przyciskiMam pytanie, czy przy kolejnej aktualizacji mógłbyś dodać dwa dodatkowe klawisze home 3 i home 4? Często korzystam z tych klawiszy i brakuje mi ich więcej.