jak nazywa się po polsku "fly cutter"
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Mój nie jest - poniżej zdjęcie (ostrze to stałka HSS 4mm). Właśnie go przetestowałem w aluminium przy 4-5tyś obr/min - nawet nieźle szło. Poprzednie ostrze było na średnicy - po prostu zeszlifowałem je pod kątem (nienajlepszy pomysł - przy każdym ostrzeniu coraz bardziej się zagłębiałem w stałkę i zmniejszała się rezerwa wysokości pomiędzy końcem ostrza a uchwytem)rysmen pisze:Mam pytanie do tych co to mieli w reku czy nóż ma być na środku czy ma być o tyle przesunięty by krawęć nożna (ostrze) było na środku czy to bez znaczenia?
Pytam bo właśnie robię tego wariota.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
zacharius
srednica po obróbce wyszła mi cos koło 55mm i własnie stoje przed frezowaniem i tak patrze na zdjecia w sieci tych wariotów i faktycznie jest przesuniete tak jak pisze zacharius
tu na zdjeciu bardzo dobrze to widac
ja chce dac stalke 10mm bo taką akurat mam pod rekąok dzieki za info jak zrobie to zamieszcze info i foto.
srednica po obróbce wyszła mi cos koło 55mm i własnie stoje przed frezowaniem i tak patrze na zdjecia w sieci tych wariotów i faktycznie jest przesuniete tak jak pisze zacharius
tu na zdjeciu bardzo dobrze to widac

ja chce dac stalke 10mm bo taką akurat mam pod rekąok dzieki za info jak zrobie to zamieszcze info i foto.