Ploter frezujący 5 osi
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 22
- Kontakt:
hehe popieram .GGG pisze:Sęk w tym ,że dla biedoty coś użytecznego kosztuje a pieniędzy na to nikt nie chce wyłożyć natomiast 40m posąg Chrystusa- kroczek bliżej do zbawienia.
Z tym wymiarem 40metrów to chyba trochę przesadziłem ..
ale technologicznie jesteśmy gotowi:)
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 114
- Kontakt:
0,5mm przy 900mm/min frezemi fi 16, frezowanie takiej kostki alu pod przekladnie to jakies 40 godzin 
glownie chodzi tu o to by nie zarżnąc maszynki i zeby nie robiła błędów, silniczek 0,75 kW az tak duzo prądu nie pozera a jeden frez wystarczy na wszystkie elementy maszyny, każdy orze czym może
najbardziej wk...jące jest odprowadzanie wiórów

glownie chodzi tu o to by nie zarżnąc maszynki i zeby nie robiła błędów, silniczek 0,75 kW az tak duzo prądu nie pozera a jeden frez wystarczy na wszystkie elementy maszyny, każdy orze czym może

najbardziej wk...jące jest odprowadzanie wiórów
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
- Kontakt:
By się napić mleka nie musimy kupić od razu mleczarni , być może ta maszynka która po małej modyfikacji nie przyciąga wzrokiem ale robi co widać na fotach.termit_tm pisze:a ja się zastanawiam dlaczego nie zainwestujesz w jakąś normalna maszynę przecież użytkowanie takiego czegoś nie jest ani praktyczne ani ekonomiczne ja nie wiem czy to sentyment do tej zabawki czy jak ?
Zabuduj,zrób zsyp na wióry lub podziuraw stół na którym ją trzymasz a problem się rozwiąże połowicznie .....bartuss1 pisze:najbardziej wk...jące jest odprowadzanie wiórów

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...