Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.
Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5226
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#11

Post napisał: adam Fx » 20 sty 2017, 19:15



sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Tagi:


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

#12

Post napisał: max 15 » 20 sty 2017, 21:01

Bardziej wyczerpująco się nie dało. Punkcie jak najbardziej zasłużony. Spytam jeszcze przy jakiej mocy transformatora montujecie Soft start?


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

#13

Post napisał: max 15 » 26 sty 2017, 20:03

Czy do obsługi plotera nadał by się laptop dell inspiron 4150. Ma orginalne złącze LPT. Praca na zasilaczu. Czytałem , że do plotera to pc .Ale to stare tematy. Przewiną mi się gdzieś wątek , że problemy z zawieszaniem kompa rozwiazal podpięty laptop. Proszę o odpowiedź.


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

#14

Post napisał: max 15 » 05 lut 2017, 12:42

Robił może ktoś zakupy w firmie TIM? Mają przewody w rozsądnej cenie ale ciekawe jak z jakością?


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#15

Post napisał: max 15 » 09 lis 2018, 20:48

Budowa plotera wznowiona. Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat "myplasm cnc system i myplasm dv" ? Zamierzam dokupić te 2 elementy do skrzynki sterowniczej i szukam opini.

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1381
Rejestracja: 23 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: OOL lub DW
Kontakt:

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#16

Post napisał: k-m-r1 » 25 lis 2018, 11:18

W TIM mają dobre ceny. Dobre przewody to tylko lapp kabel.
MACH3 cncTworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inneEKRANY dla firm producentów maszyn Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 703 196 Tomek Komor k-m-r1@wp.pl


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#17

Post napisał: max 15 » 25 lis 2018, 13:12

Przewody załatwił mi znajomy. Źródła nie znam. Licze,że bo mojej maszynki wydtarczą. Do silników mam 4x1 w ekranie do krancówek 2x0.75 też w ekraranie. Przewod palnika bedzie poza ukladakiem więc zakłuceń nie powinno być.


snajperman-s1
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 340
Rejestracja: 22 kwie 2010, 10:34
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#18

Post napisał: snajperman-s1 » 04 gru 2018, 22:07

Kolego jakbyś szedł w prowadnice liniowe to mam na zbyciu dwie fi16 z podporami długości 2m (albo 2.50 musze zerknąć) nowe nieużywane -raz przykrecone i zdjęte bo jednak poszło wszystko w Hiwin... Ewentualnie jakbyś potrzebował prowadnice Hiwin, wózki, inne linialy jezdne mam dobrego dostawcę i fajne ceny (nie kupiłbym Hiwinow w życiu za cenę rynkową ale za hurtową okazało się kilka złotych drożej od wałków) - jeśli chodzi o ruch to jest niesamowicie płynny ALE rama wymagała frezowania z bazowaniem na frezarce bramowej wielkoformatowej a to tanie nie jest - za to efekt piorunujacy :)


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#19

Post napisał: max 15 » 10 gru 2018, 21:01

Dziś moja skrzyneczka sterownicza fo plotera wzbogaciła się o Myplasm cnc system.


Autor tematu
max 15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 30
Posty: 63
Rejestracja: 24 gru 2016, 23:07
Lokalizacja: łódzkie

Re: Ploter plazmowy na prowadnicach z profili kwasoodpornych

#20

Post napisał: max 15 » 12 gru 2018, 21:39

I jest problem. Silnik jak były podpięte pod starą płyte i macha się kręciły. Po założeniu my plasm wszystko stoi. Sterowniki NDC856 dwa silnik 60H100-3008B i 57H76-3008B. Zasilanie 65V do strrowników. Płyta 24V. Ptzy wyłączonym sterowniku cyferki od osi zmieniają się przy wciśnięciu klawiatury. Po załączeniu skrzynki jak by coś blokowało silniki i cyferki w miejscu nie reaguja na klawiature. Co dalej?

Dodane 10 minuty 3 sekundy:
Czy zmiana transformatora z 52v na 24v może zadziałać?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”