PikoCNC - czujnik długości narzędzia

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC - czujnik długości narzędzia

#51

Post napisał: RobWan » 13 lut 2018, 08:14

kalreg pisze: Nawet przenioslem ten plik do katalogu Macros ale wciaz nie jest widoczny w przyciskach run/macros.

Ustawienie --> Interfejs --> Makra
Więcej nie doradzę, bo nie mam takowego czujnika. :-(

Robert



Tagi:


kalreg
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 6
Posty: 59
Rejestracja: 17 sty 2016, 21:24
Lokalizacja: Olsztyn

Re: PikoCNC - czujnik długości narzędzia

#52

Post napisał: kalreg » 13 lut 2018, 22:27

RobWan pisze:
13 lut 2018, 08:14
Ustawienie --> Interfejs --> Makra
Więcej nie doradzę, bo nie mam takowego czujnika. :-(

Robert
To i tak bardzo dużo. Gdy ogarne ten czujnik narzędzia to postaram sie napisac przepis na zrobienie go.


jojas78
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 35
Rejestracja: 17 sie 2014, 19:10
Lokalizacja: Łomianki

Re: PikoCNC - czujnik długości narzędzia

#53

Post napisał: jojas78 » 23 lip 2018, 12:50

Kupiłem "jednoprzewodowy czujnik"
https://www.ebmia.pl/czujnik-dlugosci-n ... 95436.html
i mam zagwozdkę jak to podłaczyć - poprzedni czujnik "dwuprzewodowy" przestał działać i miałem kolizję (mikrowyłącznik nie "obija")
http://cnc-plus.de/en/Router-Accessorie ... nsor-.html

Wg producenta "jednoprzewodowca" powinienem "-" sterowania podłaczyć do uziemienia/obudowy maszyny.... na mój chłopski rozum, tracę odseparowanie sterowania i w razie przebicia na obudowę mogę się pożegnać ze sterowaniem....
Czy i jak powinienem podłaczyć "jednoprzewodowy" czujnik?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”