oswiecimskie pisze:........A co do planszajby jak wczesniej pisales topowiem ci ze duza sie przydaje;) bo mozna ją zapiąc zamiast imaka w suport i uzywac jak uchwyt przy frezowaniu;)
W połączeniu z podzielnicą można zrobić coś takiego ( to akurat zagraniczna wersja OUSa):

Przyznam że o tym nie pomyślałem. Tyle że trudno sobie wyobrazić żeby coś takiego:Andrzej 40 pisze: [ Dodano: 2011-12-12, 22:05 ]Po usunięciu kołka można ustawiać co 1 stopień.Zbych07 pisze: Żeby zmienić pozycję tarczki, trzeba przełożyć kołek pozycjonujący do drugiego otworu w korpusie.
Czyli są tylko dwa możliwe ustawienia tarczki różniące się o 90°. OK - to rozumiem, ale po ki czort została na tarczce nacięta skala kątowa 0-90° co 1° ???.

wytrzymało długo w takiej pozycji bez zakołkowania :

Do takich konfiguracji trzeba by nieco usprawnić tarczę pośrednią :

mariuszbroda pisze:Witam,
o matko,co Was tak wzięło z tym OUS-em![]()
wiedziałem,że to cudo jest,ale nie wiedziałem,że aż takie![]()
już mnie bierze,już to czuję-takiej jeszcze nie mam![]()
Pozdrawiam.

W czasach chińskiego potopu jestem zdecydowanie ZA.tomcat65 pisze:Bo to zabytek światowej klasy i ku chwale ojczyzny ocalić go trza od zapomnieniamariuszbroda pisze:,co Was tak wzięło z tym OUS-em
Na początek byłoby Miło gdyby Administracja Forum zechciała ... wreszcie dla tej maszynki założyć oddzielny kącik - Chinole już taki mają.

Jak dobrze pójdzie to może któraś z naszych OUSo maszynek przekroczy ten magiczny próg:

Tu niestety musi wypowiedzieć się Ktoś Kto się na tym zna.tomcat65 pisze: Rozumiem, że do trzech wolnych UVW 3 fazy, masa do osobnej śrubki ( tak chyba było, bo resztki przewodu jeszcze były ), a piąty przewód na obudowę silnika - mam pięciożyłową instalację.
Może mi ktoś tak prosto i węzłowato, prawie łopatologicznie wyjaśnić, jaka jest różnica w podłączaniu silników w gwiazdę i trójkąt i od czego to zależy, do czego służy itp. Wiem, że stosuje się taką zamianę podczas rozruchu, ale to chyba dla dużych mocy. Raz na kilka lat muszę podłączyć jakiś silnik i chciałbym wiedzieć.
Szkoda by było żeby silnik okrył się dymem.
Jeśli nikt się nie wypowie warto to pytanie zadać w oddzielnym wątku , do OUSoCholików ( ciekawe co się takim wszywa) nie wszyscy zaglądają .