Z tym, że plazma to nie zabawka nie miałem na myśli że inne maszyny to zabawki.
Jednak nie spotkałem się z komercyjną przecinarką plazmową sterowaną z telefonu.
Co do sterowników StandAlone ( bez potrzeby komputera ) podchodziłem ale temat okazał się nietrafny ( istnieją takie na rynku i wielu użytkowników wymienia systemy sterowania na takie z PC ).
sterownik będzie po ethernecie więc na dobrą sprawą da się spiąć po WiFi z siecią a komputer obsługujący może być daleko

samo wystartowanie programu może być realizowane jednym przyciskiem przy maszynie.
Świąteczny Rabat dla forumowiczów może być -20% - pisz PW / SMS
Dodane 4 minuty 26 sekundy:
rena pisze:
Mam jeszcze pytanko! Wersja profesjonalna, która powstaje będzie posiadać opcję tools changer? Mam na myśli Marker, którym można opisać na detalu oznaczenia techniczne oraz "pneumatyczny punktak: i inne grawerki w wiadomych celach.
Funkcję znakowania jaką opisujesz ( nie jest to obsługa magazynu narzędzi ) posiada nawet podstawowa wersja.
W wersji PRO będzie to już wymagało napisania sobie odpowiednich makr do wymiany narzędzi ( tak rozumiem tools changer ). I ogólnie obsługa pełnej listy G-kodów i wielu osi pozwoli praktycznie na nieograniczone zastosowanie.