Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

Alphacam

Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#31

Post napisał: boro76 » 29 gru 2019, 21:56

Update V0.9.9
http://bit.ly/2SIoSPE
-wybór stałego folderu zapisu
-automatyczna konwersja do pliku .PGM
-skracanie nazwy pliku do ośmiu znaków
-wybór pliku języka
Załączniki
triapost.jpg




Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#32

Post napisał: boro76 » 03 mar 2020, 22:01

Update V0.9.91
http://bit.ly/2wnxYsa


Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#33

Post napisał: boro76 » 01 kwie 2020, 18:58

Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam V0.9.92
https://bit.ly/2JvIocz


Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#34

Post napisał: boro76 » 08 kwie 2020, 14:32

https://bit.ly/2VaADhv
V0.9.93
-usunięty błąd powodujący komunikat "Segment Null "
-poprawiony zapis do pliku


mpikompiko
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 23 kwie 2020, 22:57

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#35

Post napisał: mpikompiko » 23 kwie 2020, 23:02

Hello from Greece, i am new user of scm 95,
i would like to ask you if any version of this post processor is whole in english?
Do you know which floppy emulator is suitable for this machine?
Do you know if i can send the code to the machine through RS232 port?
Thank you!


Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#36

Post napisał: boro76 » 25 kwie 2020, 22:10

V0.9.94
-On / Off - Adjust G41/42 code at internal corners
-added TriaRS232 Add-on in AddIns directory

Tria7500 Postprocessor for Alphacam.0.9.94.msi >>>> https://bit.ly/2KvUaUT


Install the latest version of the postprocessor (v0.9.94)

Language selection is here
PROG.jpg
In the AddInn directory in the postprocessor files there are add-ons that should be copied to Drive: / Alphacam / LICOMDIR / VBMacros / Startup
ADDINS1.jpg
ADDINS.jpg

The TriaRS232 add-on is for communication via the RS-232 port
Bez tytułu.jpg
Trisrs232.jpg


Autor tematu
boro76
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 28
Posty: 91
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#37

Post napisał: boro76 » 18 cze 2020, 21:46

V0.9.95
- usunięty błąd "arc impossible" dla obróbki 2.5D/3D, przy włączonej opcji "Modal ON"

Tria7500 Postprocessor for Alphacam.0.9.95.msi >>>> https://bit.ly/2CeRMAQ

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Alphacam”