Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

Alphacam

Autor tematu
boro76
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 37
Posty: 103
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#51

Post napisał: boro76 » 10 kwie 2021, 15:28

Obrazek
TriaPost7500 Postprocessor for Alphacam v1.04.msi >>>>> https://bit.ly/3gccLXd

v1.04
- usunięty błąd " Invalid use of Null (Error 94)" przy uruchomieniu w 32bit wersji Alphacam(w Tria7500 post, TriaRS232 add-in)
- usunięty błąd: nie uruchamiania pliku pomocy (32bit AC)
- dodane brakujące wpisy w plikach językowych
Załączniki
obraz_2021-04-10_152734.png




mpikompiko
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 23 kwie 2020, 22:57

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#52

Post napisał: mpikompiko » 08 sie 2021, 20:18

Hello again,
Thanks for the excellent job.
Do you know which floppy emulator is compatible with scm 95 tech?


josue
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 25 sie 2021, 04:24

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#53

Post napisał: josue » 25 sie 2021, 04:57

mpikompiko pisze:
08 sie 2021, 20:18
Hello again,
Thanks for the excellent job.
Do you know which floppy emulator is compatible with scm 95 tech?

Użyłem w moim tria 7500 a SFR1M44-U100 jest tani i działa dobrze KUPIŁEM TO W ALLIEXPRESS

Added in 23 minutes 50 seconds:
Jestem z Meksyku, trochę pracy zajmuje mi pisanie po polsku.

Mam MORBIDELLI 510, naprawdę doceniam postprocesor, który opracowali.
Mam tylko jedno pytanie, mam nadzieję, że możesz mi pomóc: moja maszyna ma wektor lub oś A, jak mogę zarządzać agregatem, aby postprocesor generował kod dla tej głowicy?
Pozdrawiam


Autor tematu
boro76
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 37
Posty: 103
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Morbidelli / SCM Tria 7500 (6000/4000) postprocesor do AlphaCam

#54

Post napisał: boro76 » 29 sie 2021, 12:43

Postprocesor obsługuje na razie 3 osie, ale część operacji frezowania agregatem obróbczym na powierzchniach bocznych (F2,F3,F4,F5) będzie działać. Możliwe że będziesz musiał skonfigurować poprawnie narzędzie w agregacie na obrabiarce, do pracy na danej powierzchni. Przykładowo, jak chcesz frezować na powierzchni tylnej , musisz w parametrach narzędzia podać że jest ono przeznaczone do pracy na powierzchni tylnej "F5". Natomiast w Alphacam zamiast standardowego materiału musisz utworzyć go, za pomocą polecenia "Zdefiniuj Panel" Obrazek
będziesz mógł wrysować frezowany kształt na standardowych powierzchniach materiału " przód, tył, lewy, prawy".
Obrazek
Dla postprocesora w opisie narzędzia (Alphacam) musi się zgadzać tylko numer narzędzia i średnica z danymi podanymi na obrabiarce.
Ciecie piłą pod dowolnym kątem zamontowaną w agregacie też powinno działać.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Alphacam”