Moduł Remote MPG PikoCNC

Podłączenie MPG do PikoCNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 4129
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#51

Post napisał: 251mz » 09 wrz 2018, 17:24

Kurcze , za tydzień dwa będę miał maszynę 3x2 , piko już kupione do tego , ale szkoda wydać karę na wędkę bez sznura żeby się okazało ,że nie działa z piko , a z wędką na sznurku nie widzi mi się latanie wokoło maszyny o takich gabarytach :(




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1319
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#52

Post napisał: RobWan » 09 wrz 2018, 17:31

251mz pisze: będę miał maszynę 3x2

ZAZDROŚĆ! :evil:

Robert


Blady
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 412
Rejestracja: 16 mar 2013, 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#53

Post napisał: Blady » 09 wrz 2018, 20:18

Wędkę zawsze można sprzedać ;) a opinia czy łowi czy nie będzie tutaj bezcenna ;)
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 4129
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#54

Post napisał: 251mz » 09 wrz 2018, 20:39

Nie no wiadomo , nie jest to jakiś koszt w razie czego.
Tylko myślałem ,że ktoś już ma i da radę podłączyć i zweryfikować.
Samo zamówienie od czajników i przesyłka plus sprawdzenie jak bym chciał to zrobić to nawet miesiąc pewnie będzie...


Blady
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 412
Rejestracja: 16 mar 2013, 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#55

Post napisał: Blady » 09 wrz 2018, 23:12

Ktoś musi być pierwszy hehe. Jak dobrze że jestem cierpliwy :) Ale pewnie przyjdzie taki moment że zaryzykuje jak nikt tutaj nie napisze że działa, bo to nie lata 90 żeby kable za słuchawką ciągać ;)
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 4129
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#56

Post napisał: 251mz » 10 wrz 2018, 08:31

Jako ,że to ploter frezujący to noszę się z myślą bezprzewodowego.
Przy plazmie raczej bym nie ryzykował...


Autor tematu
maglo18
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 176
Rejestracja: 03 mar 2016, 13:54
Lokalizacja: Lesznowola

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#57

Post napisał: maglo18 » 26 paź 2018, 12:18

Niestety nie udało mi się w sposób zadowalający skonfigurować i uruchomić sterownika MPG opisanego w pierwszym poście. Kilka dni temu przyszedł natomiast sterownik MPG XHC HB04 który działa jak oczekiwałem od pierwszego podłączenia.


Blady
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 412
Rejestracja: 16 mar 2013, 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#58

Post napisał: Blady » 26 paź 2018, 14:37

maglo18 przewodowy czy wifi ?
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...


Autor tematu
maglo18
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 176
Rejestracja: 03 mar 2016, 13:54
Lokalizacja: Lesznowola

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#59

Post napisał: maglo18 » 26 paź 2018, 16:38

Przewodowy. Wiem że wielu czeka na test wifi.

Awatar użytkownika

cosimo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 554
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#60

Post napisał: cosimo » 09 lis 2018, 21:17

Mam mailowe sygnały, że wersja WIFI także działa - więc chyba jest OK ;-)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”