Moduł Remote MPG PikoCNC

Podłączenie MPG do PikoCNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

cosimo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 564
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#41

Post napisał: cosimo » 14 sie 2018, 13:35

Czy ten bezprzewodowy też może być?
Bezprzewodowego nie mam, więc pewności brak, ale z poszlak to na 90% powinien działać. Poczekajmy może ktoś taki ma i przetestuje.



Zgłoszenia konkursowe


bartekn86
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 17
Posty: 95
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#42

Post napisał: bartekn86 » 14 sie 2018, 21:57

mpg zakupiony, czekamy :-)


jacek38
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 235
Rejestracja: 13 mar 2005, 21:35
Lokalizacja: Pelplin

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#43

Post napisał: jacek38 » 14 sie 2018, 22:23

Witam - Bartek kupiłeś przewodowy czy bez?
pozdrawiam Jacek.


bartekn86
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 17
Posty: 95
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#44

Post napisał: bartekn86 » 15 sie 2018, 09:29

https://pl.aliexpress.com/item/XHC-CNC- ... 5c0f95mBEU

Ten dokładnie... kupiłem już od nich wrzeciono także teoretycznie sprawdzeni...

Awatar użytkownika

mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 727
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#45

Post napisał: mitek » 25 sie 2018, 12:12

A nie spotkał się ktoś z takim który będzie miał wielki guzik zatrzymania awaryjnego.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 4144
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#46

Post napisał: 251mz » 30 sie 2018, 13:31

Ktoś już przetestował z bezprzewodowym?

Awatar użytkownika

Petrus69
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 37
Rejestracja: 09 lis 2011, 17:56
Lokalizacja: Hajnówka

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#47

Post napisał: Petrus69 » 08 wrz 2018, 16:33

Witam
Tydzień temu otrzymałem MPG HB04 ale dopiero dziś tak pobieżnie przetestowałem na swojej maszynce CNC. Muszę przyznać że jak na pierwsze uruchomienie to jestem pozytywnie zaskoczony. Wykonanie jest całkiem spoko jak na chińczyków. W miejscu na baterie jest pokrętło i należy przykręcić do joga. Super sprawa z tego modułu MPG do obsługi maszynki. Myślę , że jak przejdzie gruntowne testy to będę w pełni zadowolony i na pewno ułatwi to każdemu z nas pracę z CNC.
Pozdrawiam
Piotr


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 4144
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#48

Post napisał: 251mz » 08 wrz 2018, 17:45

Petrus69 bezprzewodowy czy przewodowy?

Awatar użytkownika

Petrus69
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 37
Rejestracja: 09 lis 2011, 17:56
Lokalizacja: Hajnówka

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#49

Post napisał: Petrus69 » 09 wrz 2018, 13:37

Mam przewodowy.


bartekn86
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 17
Posty: 95
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24

Re: Moduł Remote MPG PikoCNC

#50

Post napisał: bartekn86 » 09 wrz 2018, 15:13

Petrus69 pisze:
09 wrz 2018, 13:37
Mam przewodowy.
Mój też już doszedł

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”