-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
ale się wszystkim od razu wyobraźnia włączyła, dobra, wychodzi na moje, zależało mi na prędkości i jak się dzięki wam okazało nie trzeba do tego przełożenia na kołach robić tylko wystarczy przepiąć cewki, tak czy owak tracę na momencie, a frezarka jak napisałem w pierwszym poście ma służyć edukacji, co będzie w stanie obrabiać nieważne, dowiem się metodą prób i błędów. Zacharius ja tu nie mam możliwości po prostu pójścia sobie do sklepu i kupienia radiatora i kleju, z radiatorem to jeszcze nie tak tragicznie, musiałbym iść za market rtv gdzie zostawia sie zurzyty sprzęt i poszukać, ale pasty to już nie wiem gdzie mogę szukać, mniejsza z tym jutro przepinam cewki i dalej szukam możliwości przetoczenia śrub za mniej niż 220 pln/h
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Przy takich cenach to i fucha może portfelowi szkodzić czkawką. Gdyby tak było to myślę że już powinieneś zacząć myśleć o zakupie nawet niezbyt wyszukanej tokarki. Tania chińskiej produkcji też ułatwiłaby życie człowiekowi który chce parać się mechaniką. Zatoczenie śrub to jedno zagadnienie dla tokarza ale myślę że w tej frezarce jeszcze nie ostatnie a co w przyszłości może Ci się zdarzyć, nawet Nostradamus nie wydumał.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
da się z polski zamówić, ale... czekanie, czekanie, czekanie, to mnie zabija, już tak się wyczekałem na elementy z polski, że mam dość, ja chcę już!!! jak wiem że elektronika mi działa konstrukcja stoi to aż mnie nosi żeby już zapuścić jakiś proces technologiczny. Za tokarkami już patrzę, ale żeby mieć tokarkę muszę mieć gdzie ją postawić, jak tylko będę miał gdzie postawić to będzie tokarka, bo na pewno będzie konstrukcja stalowa, ale takim tempem jakim to idzie w tym kraju (dostęp do materiałów) to mi się odechciewa. Na szczęście jestem uparty. Jak sobie pomyślę że w rodzinnej wsi w polsce mam kolegę z warsztatem ślusarskim, z tokarką numeryczną, frezarką numeryczną, frezarką zwykłą, tokarką zwykłą, a ja tu muszę prosić i płacić to ehhhh
wracając do tematu. wiem że wszyscy to wiedzą i nie wiem czemu ja nie wiem, nie zakładam nowego tematu bo mnie wyśmieją. jak w mach3 wycinać elementy, o co mi dokładnie chodzi. mam jakiś obrazek, ładuje go do macha i on mi robi płaskorzeźbę a ja chcę tylko go obrysować albo coś takiego, hehe, ale wyjaśniłem

wracając do tematu. wiem że wszyscy to wiedzą i nie wiem czemu ja nie wiem, nie zakładam nowego tematu bo mnie wyśmieją. jak w mach3 wycinać elementy, o co mi dokładnie chodzi. mam jakiś obrazek, ładuje go do macha i on mi robi płaskorzeźbę a ja chcę tylko go obrysować albo coś takiego, hehe, ale wyjaśniłem