-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
ok!! jak zwykle pomogłeś, ale ci punktów nabiję, to może chcesz jeszcze jednego, bo przeczytałem wszystkie tematy o buczeniu i syczeniu, ale żaden ie pasuje do moich objawów, w mach3 jak włączę z kodu to silniki chodzą powoli (nie ustawiłem jeszcze prędkości) i buczą, a z kolei jak manewruję kursorami to obrócą się parę razy bardzo szybko i przestają się kręcić i nadal buczą i tak wszystkie silniki i we wszystkie strony, nie wiem czy wszystko objaśniłem, już mnie głowa boli od tych pinów i kabelków
-
- Kontakt:
zmniejszyłem prędkości w programie, pomogło, ale dalej zastanawaim się czy wszystko ok, silniki się strasznie grzeją, sterowniki tak samo, nie wiem czy to normalny objaw. Nawet nie mogę sprawdzić napięć miernikiem bo ostatnio sprawdzałem przewodność między przewodami w gniazdku i mi miernik się zadymił, jak ciepłe silniki mogą być jeśli wszystko ok?
-
- Kontakt:
nie mam potencjometrów na sterach, silniki da się utrzymać w ręce ale nie za długo, a do sterowników w planach mam jeszcze dorobienie dwóch wentylatorów na jednym mam i jest ok, ale w mojej galerii jest sposób wycinania otworów w obudowie dla wentylatorów i po pierwszym się poddałem, ale widzę że muszę sie przełamać do reszty.