Autodesk Fusion 360 - kącik porad


Adrian M.
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10
Posty: 180
Rejestracja: 02 lis 2012, 21:26
Lokalizacja: Oświęcim

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#291

Post napisał: Adrian M. » 20 mar 2020, 22:23

Cześć,

Mam średnicę zewnętrzna 40mm chcę obrobić frezem monolitycznym na 35mm, chciałbym aby frez zagłębiał się w materiał po spirali z założonym naddatkiem np.0.2- czyli wchodzę w materiał i po spirali zbliżam się do średnicy zadanej ze skokiem 0,2mm. Uzyskałem to w adaptive 2D, jednak tam nie mogę użyć kompensacji średnicy. Opcja Bore powoduje, że frez będzie pracował tylko częścią równą skoku linii śrubowej. Czy może ktoś już próbował tak obrabiać?

Pozdrawiam,
Adrian M.



Tagi:


Adrian M.
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10
Posty: 180
Rejestracja: 02 lis 2012, 21:26
Lokalizacja: Oświęcim

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#292

Post napisał: Adrian M. » 14 kwie 2020, 21:55

Cześć,

Od pewnego czasu wyskakuje mi błąd:


Niestety nie pozwala on na odinstalowanie programu oraz wydaje mi się, że również na upload plików- pasek ładowania zawiesza się przy 50% i koniec- upload failed.

Spotkał się ktoś z podobną sytuacją?

Pozdrawiam,
Adrian M.


TJarmuszczak
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 86
Rejestracja: 06 sie 2010, 14:36
Lokalizacja: wrocław

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#293

Post napisał: TJarmuszczak » 16 kwie 2020, 18:18



Adrian M.
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10
Posty: 180
Rejestracja: 02 lis 2012, 21:26
Lokalizacja: Oświęcim

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#294

Post napisał: Adrian M. » 16 kwie 2020, 22:13

Dziękuję za pomoc. Niestety nie udało się, dodatkowo wrzuciłem pliki z innego komputera na moje konto. Plik się pojawia jako miniaturka, jednak nie udaje się go otworzyć ponieważ Fusion pluje się o aktualizację., której nie może pobrać. Przy próbie odinstalowania również pojawia komunikat z błędem jak wyżej i koło się zamyka.

Pozdrawiam,
Adrian M.


upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1549
Rejestracja: 15 sty 2011, 09:26
Lokalizacja: Wyszków

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#295

Post napisał: upanie » 17 kwie 2020, 11:46

czilałt...


Adrian M.
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10
Posty: 180
Rejestracja: 02 lis 2012, 21:26
Lokalizacja: Oświęcim

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#296

Post napisał: Adrian M. » 17 kwie 2020, 14:30

Tak, Visual c++ odinstalowałem i zainstalowałem ponownie ręcznie. Jak to nie przyniosło skutku to użyłem programu z Major Geeks.com dla pewności. Nie poskutkowało. W przyszłym tygodniu oddaję komputer do ponownego zainstalowania WIN, przy okazji wymienię dysk na SSD.

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, nie może się pobrać aktualizacja Fusiona, wyłączałem nawet antywirusa.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika

TOP67
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 937
Rejestracja: 17 wrz 2018, 10:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#297

Post napisał: TOP67 » 27 kwie 2020, 19:16

Mam problem z trwałą zmianą folderu wyjściowego postprocesora.

Teoretycznie zmienia się to w definicji maszyny

Obrazek

Ale mam to na szaro. Mogę co prawda wejść i wybrać folder, ale zmiana się nie zapisuje

Po utworzeniu nowego programu, pokazuje się pierwotna ścieżka

Obrazek

Dopiero jak tu zmienię, to na trwale. Ale tylko w tym setupie.

Ktoś wie jak to zmienić? Też macie w definicji maszyny szare pole?

Mam licencję domową


camilo
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2019, 14:02

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#298

Post napisał: camilo » 16 maja 2020, 08:16

Witam, mam problem z obróbką konturu .
Po wybraniu geometrii :
https://zapodaj.net/753b37dba133f.jpg.html
Narzędzie obrabiając kontur cylindra przechodzi przez element, można w jakiś sposób ograniczyć ścieżkę narzędzia, lub w jaki sposób wybrać kontury aby obróbka była prawidłowa ?
https://zapodaj.net/56374e7210687.jpg.html
Kombinowałem na wiele sposobów ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Awatar użytkownika

TOP67
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 6
Posty: 937
Rejestracja: 17 wrz 2018, 10:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#299

Post napisał: TOP67 » 16 maja 2020, 09:20

Bo zaznaczyłeś kontur na samym dole, który jest okręgiem. Zaznacz ten w samym środku, a ten na dole wskaż tylko jako głębokość.

Każdą ścieżkę można obciąć po wygenerowaniu tymi nożyczkami z napisem MODIFY


rys85
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 23 maja 2020, 11:22

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#300

Post napisał: rys85 » 23 maja 2020, 12:12

Witam
Nie mogę wygenerować kodu na Sinunerik 808D a np. na Mach3 mogę.
Dostaję taki komunikat:

Information: Configuration: Siemens SINUMERIK 808D
Information: Vendor: Siemens
Information: Posting intermediate data to 'H:\Roboczy\Kody NC\1001.mpf'
Error: Failed to post process. See below for details.
...
Code page changed to '1250 (ANSI - Europa ښrodkowa)'
Start time: Saturday, May 23, 2020 9:44:47 AM
Code page changed to '20127 (US-ASCII)'
Post processor engine: 4.5663.0
Configuration path: C:\Users\MEDION\AppData\Local\Autodesk\webdeploy\production\2d2369abebef7185a0bd58a7adec00788a3017dc\Applications\CAM360\Data\Posts\siemens-808d.cps
Include paths: C:\Users\MEDION\AppData\Local\Autodesk\webdeploy\production\2d2369abebef7185a0bd58a7adec00788a3017dc\Applications\CAM360\Data\Posts
Configuration modification date: Thursday, May 21, 2020 6:55:39 PM
Output path: H:\Roboczy\Kody NC\1001.mpf
Checksum of intermediate NC data: 85418f1b4eb3aee4a1ee7d787d3b6fe3
Checksum of configuration: 2faf2fe217736bb06d4bd76c672e59e9
Vendor url: http://www.siemens.com
Legal: Copyright (C) 2012-2018 by Autodesk, Inc.
Generated by: Fusion 360 CAM 2.0.8407
...

###############################################################################
Error: Unsupported 'mist' coolant.
Error in operation: 'Drill1'
Failed while processing onSection() for record 355.
###############################################################################

Error: Failed to invoke function 'onSection'.
Error: Failed to invoke 'onSection' in the post configuration.
Error: Failed to execute configuration.
Stop time: Saturday, May 23, 2020 9:44:47 AM
Post processing failed.

Proszę o pomoc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”