Autodesk Fusion 360 - kącik porad


cosmonet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 268
Rejestracja: 01 sty 1970, 01:00
Lokalizacja: Mazowsze

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#271

Post napisał: cosmonet » 02 lip 2019, 04:37

Jest :) Chwycić i przeciągnąć :)
Następnie nasuwasz projekt komponentu na okno projektu z lewej do prawej. Chwytasz kursorem i przesuwasz do okna modelowania.
... o rzesz! "Kurde" jak ja na to nie wpadłem :?: najprostsze rzeczy są zawsze najtrudniejsze :D
Dzięki.

Pozdro ...


Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.

Tagi:

Awatar użytkownika

jarenio
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 668
Rejestracja: 06 paź 2008, 22:48
Lokalizacja: TJE/KR
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#272

Post napisał: jarenio » 05 lip 2019, 20:21

Witam "po latach" :)
Do sedna, jest opcja pracować w Fusion na profilach, coś jak generator ram w Inventorze ??
Pozdrawiam; Jarek


Robert55
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 19
Rejestracja: 16 lip 2008, 08:17
Lokalizacja: Staszów

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#273

Post napisał: Robert55 » 31 sie 2019, 11:09

Programuję frezowanie rybiej łuski. Zaznaczam po kolei łuskę za łuską bo tak efekt frezowania frezem grawerskim jest najlepszy. Niestety trwa to koszmarnie długo bo jak zaznaczam łuskę np. nr 50 to zanim się zaznaczy program przelicza wszystkie łuski od 1 do 49. Może ktoś zna sposób ja to zrobić szybko?


abcdef
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 287
Rejestracja: 11 mar 2018, 10:39

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#274

Post napisał: abcdef » 31 sie 2019, 11:48

może spróbuj zszyć wszystkie łuski razem.


Robert55
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 19
Rejestracja: 16 lip 2008, 08:17
Lokalizacja: Staszów

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#275

Post napisał: Robert55 » 03 wrz 2019, 07:51

Łuski powstają przez wycinanie w korpusie więc są monolitem.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60
Posty: 11897
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#276

Post napisał: kamar » 03 wrz 2019, 09:00

Niewiele tu widać, frezujesz kieszeń czy krawędzie ?


RobiszToŹle
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 231
Rejestracja: 12 lip 2013, 15:53
Lokalizacja: wziąć na cnc?

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#277

Post napisał: RobiszToŹle » 03 wrz 2019, 11:17

jarenio pisze:
05 lip 2019, 20:21
Witam "po latach" :)
Do sedna, jest opcja pracować w Fusion na profilach, coś jak generator ram w Inventorze ??
Tez interesuje mnie ten temat, ktoś coś wie?


Robert55
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 19
Rejestracja: 16 lip 2008, 08:17
Lokalizacja: Staszów

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#278

Post napisał: Robert55 » 03 wrz 2019, 17:55

kamar pisze:
03 wrz 2019, 09:00
Niewiele tu widać, frezujesz kieszeń czy krawędzie ?
Frezuje oczywiście kieszonki. Programuje je na 3 x bo jako jedna obróbka zaznaczanie trwało by 2 x dłużej niż frezowanie całości.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60
Posty: 11897
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#279

Post napisał: kamar » 03 wrz 2019, 18:11

Dalej niewiele rozumiem. Frezujesz kieszenią a zaznaczone masz krawędzie ? Pokaż obróbkę na programie albo wystaw model.


Robert55
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 19
Rejestracja: 16 lip 2008, 08:17
Lokalizacja: Staszów

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#280

Post napisał: Robert55 » 03 wrz 2019, 21:09

kamar pisze:
03 wrz 2019, 18:11
Dalej niewiele rozumiem. Frezujesz kieszenią a zaznaczone masz krawędzie ? Pokaż obróbkę na programie albo wystaw model.
To jest negatyw bo to już łuska w formie.


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”