dragon44 pisze:Jutro to dokładnie opisze, ale chodzi o to że na płaskim rysunku wszystko wygląda dobrze, ale w 3D gdy dochodzą do tego promienie różnej wartości muszę uwzględniać w jakiej pozycji jest chwytak. Mam też problem żeby zrobić symulacje, bo nie wiem jak złapać wiązania.
Z tym Ci nie pomoge bo sam w AutoCAD jestem na etapie nauki i idzie mi to strasznie wolno dlatego jedyne co to mogę, to szukać, konsultować na forum i przedstawiać moje spostrzeżenia i wątpliwości.
dragon44 pisze:kurcze majkel1987 nie chcę mi się teraz tłumaczyć na czym dokładnie polega problem bo jest już późno.......Jutro to wrzucę, jak dziś nie dam rady tego ogarnąć.
Siedzę do późna jak coś

. Cierpię na bezsenność, a jak zasnę to koszmary mi się śnią że powierzchnie pod prowadnice w mojej maszynce mam krzywe więc późno chodzę spać
[ Dodano: 2013-12-31, 02:22 ]
Jeszcze co zauważyłem to pasowanie na szpilce jest na 0,01mm
[ Dodano: 2013-12-31, 02:37 ]
Co do tego kąta

To może zostać, tak jest na zdięciu tym bardziej profesionalnym, ale powiększ kąt na łapce(wydaje się większy) jak na zdięciu. Też widać lepiej tą większą średnicę , o której mówiłem wcześniej
[ Dodano: 2013-12-31, 02:47 ]
Co do tych magicznych 5,5mm skoku szpilki, to moim zdaniem nie musimy się tego aż tak kurczowo trzymać. Ważne tylko aby nie przekroczyć tej długości plus magiczne 5,5

Stożek po prostu będzie wypychany przez siłownik trochę dalej i tyle. Możemy się bawić na 8-10mm w zależności od projektu dragona. Chyba w niczym to nie przeszkodzi. W seryjnych wrzecionach jest wyczówalne to uderzenie iłownika o stożek, u nas będzie trochę większe, ale nie musi zaznaczam.