Serwonaped a PLC

Dyskusje dotyczące serwonapędów i napędów serwokrokowych.

Daniu
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9
Posty: 210
Rejestracja: 01 lip 2013, 00:27
Lokalizacja: Krk

Re: Serwonaped a PLC

#31

Post napisał: Daniu » 28 kwie 2020, 19:50

Jak zmieścisz się w 20khz i nie potrzebujesz zegara rtc to seria MA wystarczy.




mineque
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 226
Rejestracja: 12 wrz 2010, 01:59
Lokalizacja: Południe

Re: Serwonaped a PLC

#32

Post napisał: mineque » 28 kwie 2020, 20:22

Jakbyś się chciał pozbyć tego to daj znać

kamar pisze:
28 kwie 2020, 19:45
Dzięki , Panowie, może mi reszta włosów ocaleje :)
Fatka się kupi takiego jaki będzie potrzebny, ten i tak za duży.
Ważne aby wiedzieć jaki :)


Autor tematu
kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 12999
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Serwonaped a PLC

#33

Post napisał: kamar » 29 kwie 2020, 08:32

Akcja chwilowo zawieszona bo fatek tylko przekaźnikowy.
Dojedzie taki B1-20MJ2-D24-S to będziemy dalej dokuczać.
:)

Awatar użytkownika

ArturM
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 156
Rejestracja: 12 kwie 2008, 07:53
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Serwonaped a PLC

#34

Post napisał: ArturM » 13 maja 2020, 12:22

Zabawki, dotarły, pająk poskładany.

Kupiliśmy Fatka B1-20MJ2.

Silnik się kręci bardzo ładnie - jest dobrze. :)

Został tylko jeden mały problem. Po każdym wykonaniu sekwencji przejazdów dostaję błąd 36 - zbyt duża liczba kroków.

Kombinowałem z różnymi podziałami na sterowniku i z różnymi ustawieniami impulsów na obrót ale ten błąd mam zawsze.
Co robię nie tak?
Załączniki
20200511_135215.jpg


Daniu
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9
Posty: 210
Rejestracja: 01 lip 2013, 00:27
Lokalizacja: Krk

Re: Serwonaped a PLC

#35

Post napisał: Daniu » 13 maja 2020, 12:55

A jaka masz ustawiana prędkość? Może wyższa niż częstotliwość wyjścia, co w twoim przypadku jest chyba 50kHz.


Autor tematu
kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 12999
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Serwonaped a PLC

#36

Post napisał: kamar » 22 maja 2020, 18:53

Nawet mi się takie sterowanie podoba, całkiem możliwe ze poprzednia liniowa dostanie też PLC-a przynajmniej na jedną oś.
W związku z tym mam prośbę o poradę - jak bazować oś na tym Fatku ? Może jakaś drabinka bo jeszcze dość zielony jestem.
:)


Daniu
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9
Posty: 210
Rejestracja: 01 lip 2013, 00:27
Lokalizacja: Krk

Re: Serwonaped a PLC

#37

Post napisał: Daniu » 22 maja 2020, 19:14


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Serwomotory / Serwonapędy / Napędy Serwokrokowe”