Remont tokarka stołowa TOS MN-80 rok produkcji 1966
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Re: Remont tokarka stołowa TOS MN-80 rok produkcji 1966
A i owszem, rysunki panewek widziałem ale nie klina rozprężającego.A to jest b.ważne dł.,szer.,wys., rodzaj gwintu.Pozdrawiam Janek
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Witam wszystkich forumowiczów, postanowiłem odgrzać temat remontu MN-80 i zapytać : jak krok po kroku skasować luz na łożyskach ślizgowych (panewki).Przeczytałem forum od deski do deski i po za jednym wpisem , że w dtr-ce jest to opisane.Dalej nie ma nic, po prostu nic.Linki podane w postach nie działają.Są jakieś filmiki jak to ich pociechy kręcą się (pracują) z czego nic nie wynika po za jazgotem który wydają, tak jak by się miały rozpaść.A są ponoć po remoncie.Proszę o jakąkolwiek pomoc.Pozdrawiam Janek
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam, czy ktoś z tego grona osób posiada lub zna osobe która ma na sprzedaż MN 80 (A), nie pytam o portale aukcyjne.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
W temacie regulacji panewek wrzeciona MN-80 pojawił się doskonały materiał:
Regulacja panewek
Polecam przejrzeć cały kanał
Regulacja panewek
Polecam przejrzeć cały kanał
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Witam, kolejne głupie pytanie ode mnie, jak wyciągnąć wrzeciono? Tokarka podobno sporadycznie używana kilkadziesiąt lat tamu, nawet do końca nie została rozkonserwowana. Wrzeciono się kręci, ale bardzo ciężko, oczywiście próbuję tylko ręcznie. Czy jest jakiś sposób na jego wyciągnięcie? Czy wystarczy od strony gitary pukać? Dodam, że wszystkie nakrętki mam już poluzowane.
Dla potomnych
Dla potomnych