Do podziękowań to jest przycisk pod postem

Mini remont
kamar pisze:Do podziękowań to jest przycisk pod postem
bear pisze:Panowie czy pomiędzy suportem a skrzynką suportową powinna być jakaś uszczelka, szczeliwo czy cokolwiek innego?
Robert_K pisze:Posmarowac czymś trzeba, żeby za chwilę nie pojawiły się zacieki z oleju, ale uszczelki bym nie dawał bo jej grubość obniża skrzynkę supportową.
Tłoczek Ci nie odbijał? Ja sprawdzałem ją w benzynie i pompowała, tłoczek ładnie się uginał i wracał. Przed założeniem sprawdzałem ją czy aby na pewno mimośród ją popycha i u mnie nawet w pozycji "ujemnej" mimośród delikatnie uciskał tłok pompy. Dziś wrzuciłem silnik bo wymieniałem łożyska (swoją drogą kawał byka, 11kW, 98kg), skrzynkę posuwów, i skrzynkę suportu. Knotów użyłem bawełnianych od lampy zapachowej, świetnie ciągną olej. Jutro będę chciał nalać oleju do skrzynki i sprawdzić działanie pompki i smarowania zanim zarzucę górę na dobre. Uszczelniałem też wałek sprzęgła który wchodzi do skrzynki wrzeciona, siedzi on w korpusie na jednym O-ringu.Robert_K pisze: ↑06 lut 2020, 22:05Ostatnio ja rozbierałem swoją i rozebrałem też pompkę, która smaruje tą skrzynkę. W mojej była pęknięta sprężyna, która jest pod tłoczkiem. Dlatego pytałem, żebyś i Ty u siebie sprawdził jeśli będziesz miał to na wierzchu.
Skoro już poskładałeś to mam nadzieję że zajrzałeś w tamto miejsce.
Pozdrawiam.
bear pisze:Tłoczek Ci nie odbijał? Ja sprawdzałem ją w benzynie i pompowała, tłoczek ładnie się uginał i wracał
Ja też będę to przerabiał, po rozebraniu ukazał mi się podobny widok.bear pisze:Niestety do tego jeszcze nie doszedłem bo po rozebraniu układu hydraulicznego okazało się że nie ma żadnego filtra oleju a w zbiorniku leżą jakieś kawałki plastiku. Ogólnie masakra, muszę dokupić jakiś zewnętrzny filtr oleju i przerobić układ smarowania.
Robert_K pisze:Nie myślałeś nad wymianą silnika na mniejszy? 11kW to dość sporo jak na przydomowy warsztat.