bt
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
Po tej wypowiedzi mogę stwierdzić że nie masz zielonego pojęcia o rysunku technicznym, nie ma dowolności w stosowaniu linii rysunkowych , wszystko jest dokładnie określone w PN-82/n-01616rafi11a pisze:tą linią przeywaną chciałem zaznaczyć oś symetrii.
- www.gogle.plrafi11a pisze: Gdzie mogę znaleźć katalogi norm
do dobierania łożysk tocznych, do tego pierścień uszczelniający i wpusty pryzmatyczne
dla koła zębatego i tarczy sprzęgła.dzieki
- Załączniki
-
- skan3.jpg (64.96 KiB) Przejrzano 495 razy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
rafi11a uderz się w piersi, po łacinie krzycz "Mea Culpa", ubieraj włosiennicę i na pielgrzymkę do Lichenia, bo grzech straszny popełniłeś. Jak jest norma, to po to, żeby się jej trzymać, a nie po to, by stwarzać swoje, złe przyzwyczajenia. Jakby tak lekarz na przeziębienie podał arszenik, zamiast aspiryny, pewnie nie mógłby się tłumaczyć, że ogólnie inaczej to on leczy przeziębienia.
A poważnie, zrobiłeś błąd, to może lepiej od razu się przyznać i obiecać, że teraz już wiesz, że drugi raz tego błędu nie zrobisz. Z drugiej strony takie błędy często uniemożliwiają poprawną interpretację rysunków, więc może warto najpierw rysunek sprawdzić, pod kątem zgodności z normami, czy jest czytelny, przed jego opublikowaniem?
A poważnie, zrobiłeś błąd, to może lepiej od razu się przyznać i obiecać, że teraz już wiesz, że drugi raz tego błędu nie zrobisz. Z drugiej strony takie błędy często uniemożliwiają poprawną interpretację rysunków, więc może warto najpierw rysunek sprawdzić, pod kątem zgodności z normami, czy jest czytelny, przed jego opublikowaniem?