Strajk wrzucił fotki dwóch rolek . Za parę postów niżej pytał się po co te łożyska w tych rolkach .
Bzdura, pytałem co jest w tej obudowanej wersji. Ponieważ ja na swojej głowicy doświadczalnej miałbym tylko problem z zamontowaniem takiego dużego Fi. Użyłem zwykłych łożysk w obudowach. Po to właśnie są te gołe rolki, bo nie każdy montuje na tych zestawach zespolonych.
Nie chciało mi się też robić śledztwa "co masz w środku kotku". A tak się dowiedziałem konkretnie że tam są 4 łożyska jak we wrzecionie, tak też obstawiałem. A przynajmniej ja zrozumiałem że podwójnie łożyskowane po 2 łożyska na stronę.
kamar pisze:I to wszystko po gruntownym zbadaniu tematu i zdobyciu wiedzy , którą nie można się dzielić za friko
Bo to zawsze jest bardzo widoczne jak ktoś udaje a nie wie. Choć temu komuś sie wydaje że jest na tyle cwaniak że nik się nie pozna. I może w polityce to by przeszło a nawet na pewno by przeszło ale w tematach technicznych szybko bajkopisarzy daje się wykryć.
Strajk wrzucił fotki dwóch rolek . Za parę postów niżej pytał się po co te łożyska w tych rolkach .
Bzdura, pytałem co jest w tej obudowanej wersji.
. A tak się dowiedziałem konkretnie że tam są 4 po 2 łożyska na stronę.
Bzdury to piszesz kolego.
Przyjrzyj się swojej rolce dokladnie
i spróbuj na nią założyć po dwa łożyska.
Ale co ja będę takiemu fachowcowi tłumaczył już temat masz rozkminiony i nikomu nie pomożesz bo poświęciłeś tyle czasu aby ta wiedzę zdobyć
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
A pamiętasz co napisałeś tutaj? elektrowrzeciono-z-jamnika-1-5-kw-2800- ... ml#p900549
Ja czytam, tylko po prostu nie biorę tego na wiarę. Mnie też trzeba przekonać, a Tobie to słabo idzie. Po prostu jesteś praktykiem i nie uznajesz tego czego sam nie widziałeś (taki niewierny Tomasz z Ciebie).
Natomiast co do samego AI, to daje sprzeczne wyniki i dlatego nie biorę na wiarę tego co mi wstawiasz.
Dlatego musiałem dopytać, bo nie uważam żeby praca molibdenu w pełnym zanurzeniu była niemożliwa. Może jest niewygodna i nie jest praktykowana, ale na pewno jest możliwa.
Dlatego musiałem dopytać, bo nie uważam żeby praca molibdenu w pełnym zanurzeniu była niemożliwa. Może jest niewygodna i nie jest praktykowana, ale na pewno jest możliwa.
To proponuje udowodnić niedowiarkom i taką zbudować Moje wrzeciona chodzą ślicznie.
oczywięcie ,że tak ,molibden wcale nie jest taki korozyjny jak się wydaje ,mosiądz również pokrywa się pateną,tlenkiem ,posiada miedż i cynk to stop ,które szybko dostają kolorów ,to nie jest żaden problem , można nastawić grzałkę i od razu suszyć to co wyszło z wody i ściągacze brudków ,to wszystko nie problem ,
rolki prowadzące powinny być wykonane z nierdzewki ,wodoszczelne ,z kulami nierdzewnymi ,[jakie jest łożysko w piastach kół samochodu ,ile wytrzymuje w soli i chlorkach ,szczelne i nie do końca super szczelne ,ważne aby ciągle się kreciło ]droższe byłyby o kilka centów ,ale przecież można wstawić ZŁOTE JEDNO ,co to za koszt w stosunku do ZAROBKÓW NA WEDM? ,
nie warto na takich elementach oszczędzać to tanie rzeczy ,"za duże ryzyko podcierać tyłek szkłem " szkoda gadać....
To trzymaj, jak dobrze trafisz z zakupem to będą na wymianę.
A bez obudowanych nic nie zrobisz. I dosyć kursu w weekend. Te wszystkie wiadomości są w moim temacie
i tam ew. dopytywać o konkrety.
kamar ,nie odpowiedziałeś na moją odpowiedż ! #275Post napisał: bas01 » 12 kwie 2026, 22:17
a ogólnie to najpierw przewlec trzeba drut przez środek trybu ,potem przewlec przez prowadnik ,a na końcu zamocować to żelastwo tam gdzie ma być czyli w szablonie ,to najprościej i najtaniej
nie jest ważne jak powoli idziesz ,ważne jest ,że nie stoisz w miejscu wtedy nauczysz się doskonale chodzić
kamar ,nie odpowiedziałeś na moją odpowiedż ! #275Post napisał: bas01 » 12 kwie 2026, 22:17
a ogólnie to najpierw przewlec trzeba drut przez środek trybu ,potem przewlec przez prowadnik ,a na końcu zamocować to żelastwo tam gdzie ma być czyli w szablonie ,to najprościej i najtaniej
Kolego, zwolnij mnie od odpowiedzi. Znamy się trochę i nie chciałbym używać słów uznanych powszechnie za obelżywe. A takie się cisną